Dit is waarom Kristin Smith niet snel een Bitcoin ETF verwacht

Door:
op aug 3, 2021
  • De SEC moet nog haar beslissing aankondigen over de WisdomTree Bitcoin ETF.
  • SEC voorzitter Gary Gensler zal in zijn toespraak zijn plan uiteenzetten om crypto te reguleren.
  • Smith zegt dat het onwaarschijnlijk is dat Gensler een Bitcoin ETF goedkeurt.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) moet nog haar beslissing aankondigen over de aanvraag van WisdomTree voor een Bitcoin ETF, na vele mislukte pogingen van verschillende spelers in het verleden. Hoewel sommigen nog steeds positief zijn dat WisdomTree’s ETF de eerste Bitcoin ETF van het land zou kunnen markeren, heeft Kristin Smith van Blockchain Association een andere mening.

Kristin Smith’s opmerkingen bij CNBC’s “Squawk Box”

Smith verwacht niet snel een Bitcoin ETF te zien. Op CNBC’s “Squawk Box” zei ze:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

“SEC voorzitter Gary Gensler heeft aangegeven dat hij zijn plan om crypto te reguleren later vandaag in zijn toespraak uiteen zal zetten. Ik denk dat hij erg gepassioneerd is door consumentenbescherming en dat hij een meer robuuste regulering van de onderliggende spotmarkt voor crypto wil zien. Ik kan me niet voorstellen dat hij een ETF zal goedkeuren totdat we een regelgevend regime hebben ingevoerd.”

Dit is wat Gensler van SEC echt denkt over cryptocurrencies.

Blockchain Association heeft vergelijkbare doelen als de Amerikaanse SEC

Smith is ervan overtuigd dat het mogelijk is om stukjes en beetjes uit de effecten- en grondstoffenwetten te halen om een regelgevend regime te bedenken dat het uitgangspunt van de cryptocurrencies niet ondermijnt. Tijdens haar interview benadrukte ze dat Blockchain Association ook vergelijkbare doelen heeft als Gensler.

“We willen rechtszekerheid, we willen sterke markten hebben die gevuld zijn met integriteit, we willen dat de consumenten en investeerders worden beschermd. We werken hard samen met de voorzitter en onze leden, omdat we geloven dat als we echt de juiste soort regelgeving hebben, dit op de lange termijn het beste is voor de Amerikaanse markt”, voegde ze eraan toe.

Smith erkende dat het Amerikaanse ministerie van Financiën zorgen heeft met betrekking tot het witwassen van geld als het gaat om bredere toepassingen van de cryptocurrencies, en de SEC streeft naar volledige openbaarmaking van informatie aan investeerders, maar sprak het vertrouwen uit dat uiteindelijk “we een oplossing zullen vinden die aan de wet voldoet met handhavingsvereisten zonder de technologie te verstikken”.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld