De hard fork upgrade van Ethereum is voltooid: is dit een ‘non-event’ of een ‘grote dag’?

Door:
op aug 5, 2021
  • Ethereum's 'London hard fork' upgrade is nu voltooid.
  • Een crypto-professional zei dat dit een 'non-event' vertegenwoordigt.
  • Een ander stelt dat dit een 'grote dag' is voor ETH.

Ethereum’s (ETH/USD) langverwachte “London hard fork” is geactiveerd en introduceert nieuwe en belangrijke veranderingen in de grootste cryptocurrency na Bitcoin (BTC/USD). Experts en analisten blijven gemengd over wat dit zal betekenen voor de toekomstige ETH prijs.

Een ‘non-event’

Pankaj Balani, CEO van Delta Exchange, zei in een door Invezz verkregen verklaring dat beleggers de bull-case voor EIP-1559 grotendeels hebben ingeprijsd, de meest opvallende van de vijf Ethereum verbeteringsvoorstellen. Als zodanig zal de ETH prijs op korte termijn waarschijnlijk samen met de BTC prijs bewegen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als Bitcoin zichzelf boven het niveau van $ 40.000 kan houden, zei Balani dat hij verwacht dat Ether zal stijgen en het niveau van $ 3.000 zal testen. Maar als Bitcoin er niet in slaagt ondersteuning te vinden op het niveau van $ 36.000, kunnen we “over de hele linie” verkopen, ook op Ether.

Op de lange termijn zal het Ether ecosysteem groter en plakkeriger worden, zei hij. Het meest opvallende is dat het percentage ingezette ETH blijft stijgen, de DeFi activiteit bemoedigend blijft en dat ETH steeds populairder wordt onder grote investeerders. Hij concludeerde:

Gezien het feit dat ETH op middellange tot lange termijn beter kan presteren dan BTC, zou ETH de komende kwartalen een sterke correlatie met BTC moeten blijven vertonen.

Een ‘grote dag’

Aan de andere kant van het debat staat DeversiFi CFO Ross Middleton. Hij zei in een verklaring aan Invezz dat de EIP-1559 netwerkupgrade een “grote dag” vertegenwoordigt voor het Ethereum cryptocurrency ecosysteem. Wat de verandering betekent, is dat elke transactie, NFT aankoop of lening op het netwerk ertoe leidt dat ETH opbrandt.

Aandelenbeleggers zouden de analogie waarderen dat dit gelijk staat aan Apple Inc (NASDAQ: AAPL) die elke keer dat iemand iets koopt in de Apple App Store of een in-app-aankoop doet, een deel van een aandeel terugkoopt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld