Fortune’s allereerste NFT veiling haalt 429 ETH binnen

Door:
op aug 13, 2021
  • De veiling omvatte de verkoop van 256 limited-edition NFT's en drie speciale NFT's.
  • Het duurste stuk werd verkocht voor 105 ETH.
  • Fortune is van plan 50% van het opgehaalde bedrag te doneren aan non-profitorganisaties.

Fortune, een Amerikaans zakenmagazine, heeft zijn eerste niet-fungible token verkoop afgerond. Het blad maakte dit nieuws eerder vandaag bekend en merkte op dat de veiling afgelopen week heeft plaatsgevonden. Naar verluidt leverde deze NFT verkoop het tijdschrift destijds een nettowaarde van 429 ETH op ter waarde van ongeveer $ 1,3 miljoen (£ 0,94 miljoen).

Volgens de aankondiging bestond de verkoop uit twee fasen. In het eerste deel verkocht Fortune 256 limited-edition NFT’s van zijn meest recente albumhoezen, ontworpen door een digitale kunstenaar die bekend staat als pplpleasr. Elk stuk in de collectie werd tokenized en verkocht voor 1 ETH, die op dat moment ongeveer $ 3.000,00 (£ 2.170,20) waard was. Alle 256 stuks waren binnen een paar minuten uitverkocht. Naar verluidt kan iedereen die de kunst wil doorverkopen nu minimaal $ 21.000,00 (£ 15.200,85) ophalen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De tweede fase omvatte een driedaagse veiling van drie speciale editie NFT’s, die meer gedetailleerde graphics bevatten. Naar verluidt zou de verkoop maandag om 16:00 uur UTC eindigen. Deze veilingen verliepen echter niet zoals gepland, aangezien OpenSea de toestroom van bieders niet aankon. Naar verluidt ondervond de markt downtime na veel verkeer en begon het met het uitgeven van errors aan mensen die geïnteresseerd waren in de veiling. Hiervoor konden veel mensen geen biedingen plaatsen.

Fortune is van plan zijn ETH te houden

Desalniettemin slaagde OpenSea erin om de verkoop van een van de speciale editie stukken tot een goed einde te brengen, ongeacht de moeilijkheden. De marktplaats pauzeerde de andere twee veilingen terwijl hij probeerde zijn netwerk te stabiliseren. Na zich te hebben verontschuldigd voor de downtime, hebben de mede-oprichter en CTO van OpenSea, Alex Attalah, en zijn team de markt na een paar uur weer up-to-date gebracht.

Als gevolg van de technische problemen moest de deadline voor de resterende verkopen worden verschoven naar 19:15 uur UTC. Het bieden werd snel hervat nadat de technici van OpenSea de servers opnieuw hadden opgestart, maar een ander technisch probleem dwong een van de veilingen te stoppen met het accepteren van biedingen en eindigde voortijdig. Voordat het probleem zich voordeed, had de NFT een topbod van 47,4 ETH genoteerd. De technische storing resulteerde er echter in dat het stuk voor 23 ETH werd verkocht en meer dan de helft van zijn schijnbare waarde verloor.

De tweede veiling verliep goed en uiteindelijk werd het stuk verkocht met een topbod van 105 ETH, ongeveer $ 300.000,00 (£ 217.155,00).

Ondanks alle moeilijkheden slaagde Fortune erin om 429 ETH veilig te stellen, wat behoorlijk indrukwekkend is. Het tijdschrift maakte bekend dat het van plan is de helft van het totale bedrag aan non-profitorganisaties te schenken en de resterende helft gelijkelijk te verdelen met pplpleasr.

Fortune’s CFO, Anastacia Nyrkovskaya, zei dat het tijdschrift van plan is zijn aandeel in het fonds voorlopig in Etherium (ETH/USD) te houden. Ze voegde eraan toe dat deze beslissing Fortune een HODLer maakt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld