Oekraïne pakt illegale cryptocurrency handelssplatforms aan

Door:
op Aug 17, 2021
Listen
  • De Veiligheidsdienst van Oekraïne (SBU) heeft illegale cryptoplatforms in het land gestopt.
  • De platforms werken zonder enige vergunning van toezichthouders.
  • SBU zei ook dat de platforms transactie-anonimiteit bieden aan criminelen en witwassers.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De beveiligingsdienst van Oekraïne (SBU) is hard opgetreden tegen verschillende cryptocurrency platforms die illegaal in het land opereren.

De toezichthouder heeft ook de exploitatie stopgezet van enkele digitale handelaars die naar verluidt betrokken waren bij het witwassen van geld.

De SBU zei dat sommige platforms in het geheim opereren zonder enige vorm van licentie. De meeste netwerken rekenen tussen 5% en 10% voor transacties op digitale activa. Als ze deze interesse vertalen, betekent dit dat ze een maandelijkse omzet van meer dan $ 1 miljoen behalen met hun clandestiene cryptodiensten.

De beurzen bieden anonimiteit van transacties

Volgens de toezichthouder hadden de platforms in totaal zo’n 1.000 klanten. Sommige van de klanten waren organisatoren van massale protesten, online fraudeurs, witwassers en criminelen.

Bovendien gebruikten sommige klanten geld van de locaties om criminele daden te financieren tijdens de Onafhankelijkheidsdag van Oekraïne.

SBU verklaarde dat de beurzen transactieanonimiteit boden, en velen van hen zijn pas dit jaar begonnen te werken. Als gevolg van de garantie van anonimiteit kiezen veel van de klanten ervoor om hun illegale activiteiten uit te voeren.

Tijdens het onderzoek deed de lokale politie een inval in de kantoren van de wisselkantoren en nam documenten, mobiele telefoons, computers en contant geld in vreemde valuta in beslag. De autoriteiten hebben de zaak ingediend, maar het is niet duidelijk wat voor soort straf hen wacht.

Maar de aanklager zal naar verwachting al het bewijsmateriaal overleggen dat is teruggevonden in de kantoren en andere ondersteunende documenten.

SBU is vastbesloten om criminelen in de branche te stoppen

De SBU heeft haar inspanningen opgevoerd om illegale exploitanten van digitale beurzen in het land aan te pakken. Het hoofddirectoraat van de waakhond heeft al drie organisaties vervolgd die worden beschuldigd van het aanmoedigen van frauduleuze plannen.

De markt voor digitale activa en cryptocurrencies is het afgelopen jaar geëxplodeerd. Het heeft echter ook mensen met ongeoorloofde bedoelingen naar de industrie getrokken. Naast de Oekraïense regelgever hebben ook andere regelgevende instanties hun inspanningen opgevoerd om overtreders en fraudeurs op de markt voor digitale activa aan te pakken.

Ad

Begin makkelijk met crypto door de crypto signalen en grafieken te volgen van de professionele trader Lisa N Edwards. Schrijf je vandaag in voor makkelijk te volgen trades voor vele altcoins bij GSIC.