Hooggerechtshof van China verklaart dat crypto niet wettelijk beschermd is

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… lees meer.
on aug 23, 2021
  • De Chinese rechtbank in Shandong heeft een cryptozaak uit 2017 beoordeeld.
  • De eiser klaagde vrienden aan die crypto investeringen onderschreven.
  • De rechtbank zei dat er geen grond is voor beschuldigingen van fraude.

China heeft dit jaar veel krantenkoppen gehaald met betrekking tot de crypto-industrie, en vaker wel dan niet, niet om goede redenen. Het land heeft een aantal van zijn provincies zien optreden tegen cryptocurrency mining, waardoor de mijnwerkers hun posten hebben verlaten en goedkope elektriciteit zoeken in andere provincies, landen en zelfs continenten.

Nu leidde een recente rechtszaak met betrekking tot digitale valuta echter tot de uitspraak van het hooggerechtshof van de noordelijke provincie Shandong dat cryptocurrency niet wettelijk beschermd is. Deze specifieke uitspraak zou een precedent kunnen vormen voor elke andere cryptozaak die in de nabije toekomst in China plaatsvindt, vooral nu investeringen en handel in crypto verboden zijn.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Details over de zaak

In de zaak, die waarschijnlijk grote gevolgen zal hebben voor de toekomst van crypto in China, investeerde de eiser 70.000 yuan, wat neerkomt op ongeveer $ 10.756. De eiser investeerde het geld dat in 2017 door verschillende vrienden werd aanbevolen en goedgekeurd. De rekeningen werden echter gesloten nadat de centrale bank, de PBoC, het verbod op betalingsinstellingen die digitale valutatransacties ondersteunen weer had ingevoerd.

Eerder dit jaar, in januari 2021, oordeelde de tussenliggende rechtbank in de hoofdstad van Shandong, Jinan, dat de beschuldigingen van fraude niet geldig waren. Dat is echter alleen omdat de activa in kwestie – digitale valuta – geen wettelijke status hadden en hebben in het land. De uitspraak werd bevestigd na het beroep van de eiser, en het vonnis werd officieel.

Na de zaak te hebben beoordeeld, herhaalde het hooggerechtshof van Shandong de verklaring dat beleggen of handelen in digitale valuta niet wettelijk beschermd is. Met andere woorden, als iemand wordt opgelicht, zal hun oplichter waarschijnlijk kunnen weglopen zonder straf van het rechtssysteem van het land.

Dit zal waarschijnlijk zeer negatieve gevolgen hebben voor de investeringsgemeenschap van het land, die jaar na jaar groeit, ongeacht het feit dat financiële betalingen met crypto’s sinds 2013 illegaal zijn.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money