VeChain bestrijdt de uitstoot van broeikasgassen in China

Door:
op aug 26, 2021
  • Nieuwe Carbon Footprint service helpt bedrijven met hun gegevensbeheer voor hun CO2 voetafdruk.
  • Het platform is een unieke combinatie van SaaS en blockchain technologie.
  • De openbare blockchain kan emissiegegevens betrouwbaar verzamelen.

Hoewel het een feit is dat steeds meer landen en industrieën worden geconfronteerd met zware uitdagingen om de vervuiling van de atmosfeer te verminderen, staat geen enkel land voor een grotere uitdaging dan China, dat zichzelf tot taak heeft gesteld om tegen 2060 een netto-emissie van nul te bereiken. Er is vanaf nu heel weinig ruimte voor emissiestijgingen tot 2025 volgens de doelstellingen die zijn vastgelegd in het 14e vijfjarenplan van China.

VeChain (VET/USD), een bedrijf dat blockchaintechnologie verbindt met de echte wereld door IoT integratie, een solide economisch model en een complexe bestuursstructuur te bieden, staat klaar voor een cruciale rol in de koolstofreductieplannen van de economische gigant.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

VeChain introduceert SaaS service voor digitale CO2 voetafdruk: de details

Het bedrijf, dat beschikt over openbare blockchain technologie op ondernemingsniveau, zal zijn nieuwe Digital Carbon Footprint SaaS-service gebruiken om bedrijven van elke omvang te helpen bij het veranderen van hun praktijken voor het beheer van hun CO2-voetafdruk. Het innovatieve platform is uniek in de combinatie van een SaaS model met decentrale grootboektechnologie.

Het probleem met gegevenswantrouwen oplossen

Ondernemingen moeten emissiegegevens rapporteren als onderdeel van ‘groene’ naleving, maar er is een gebrek aan transparantie en wantrouwen jegens gegevens omdat niet alle gegevens onafhankelijk kunnen worden geverifieerd of als authentiek kunnen worden bewezen. De openbare blockchain lost dit probleem op en is in staat om betrouwbaar emissiegegevens te verzamelen in combinatie met datakwaliteitsborgingsdiensten en IoT technologieën.

Alexandre Gellert Paris, Associate Program Officer bij UNFCCC, promoot deze visie en stelt:

“Blockchain kan bijdragen aan een grotere betrokkenheid, transparantie en betrokkenheid van belanghebbenden en kan helpen om vertrouwen en verdere innovatieve oplossingen te brengen in de strijd tegen klimaatverandering, wat leidt tot betere klimaatactie.”

Gegevensintegratie met toonaangevende externe assurance-providers

Met het nieuwe platform van VeChain kunnen zakelijke gebruikers belangrijke gegevens loggen en integreren met toonaangevende externe assurance-providers binnen het partnerschapsnetwerk. Daarna kunnen de gegevens de duurzaamheidsprestaties in de hele organisatie verbeteren. Enterprise eigenaren kunnen eindgebruikers volledig overzicht geven van groene claims en koolstofgegevens door gebruik te maken van VeChain’s Digital Carbon Footprint SaaS platform.

Het biedt een schaalbaar, uitgebreid platform voor bedrijven van elke omvang om hun doelstellingen en resultaten voor CO2 reductie in de hele toeleverings- en waardeketen beter te kunnen volgen, berekenen en rapporteren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld