Crypto kan helpen in de strijd tegen de Taliban, zegt Hoskinson

Door:
op sep 2, 2021
  • Charles Hoskinson sprak over de situatie in Afghanistan en de rol die crypto kan spelen.
  • Hij zei dat veel mensen geen toegang meer hebben tot fiat-geld.
  • Het probleem is dat crypto waarschijnlijk ook door de Taliban zal worden overgenomen.

De afgelopen weken keek de wereld met afgrijzen toe hoe de Amerikaanse troepen zich begonnen terug te trekken uit Afghanistan, om het vervolgens overspoeld te zien worden door de terugkerende Taliban. Nu beheersen ze het grootste deel van het land, maar men denkt dat de oorlog tegen hen nog maar net begonnen is.

Gisteren, 1 september, gaf de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, zijn mening over de situatie en benadrukte dat de oorlog tegen de Taliban waarschijnlijk zal afhangen van het gebruik van digitale valuta. Het slechte nieuws is echter dat de Taliban zich waarschijnlijk ook zullen wenden tot digitale activa voor hun eigen financiering.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Al met al is Hoskinson ervan overtuigd dat digitale valuta een belangrijke rol zullen spelen in de machtsstrijd in Afghanistan, waarbij hij opmerkt dat het land op dit moment grote behoefte heeft aan privacybeschermende technologieën.

Hoskinson merkte op dat het digitale leven van Afghanen momenteel zwaar onder de loep wordt genomen. Iedereen die een mening geeft die niet past bij de regressieve standpunten van de Taliban, loopt nu het risico gevangen te worden genomen of zelfs vermoord.

Hoe kunnen cryptocurrencies helpen?

Hoskinson ging niet in detail over de mogelijke use-cases die de Afghaanse bevolking zouden kunnen helpen, maar hij merkte wel op dat de voordelen van de crypto industrie nuttig zouden zijn om de mensen te helpen hun persoonlijke uitgaven voor de Taliban te verbergen. Sterker nog, ze zouden om te beginnen ook kunnen verbergen dat ze geld hebben.

Tot nu toe zijn de meeste lokale bankrekeningen bevroren, zodat de Afghaanse burgers geen geld meer konden krijgen dat ze op traditionele manieren zouden hebben ontvangen. Het enige dat overblijft is om hun geld internationaal te krijgen, via de cryptocurrency industrie.

Financiële bedrijven zoals Western Union hebben toegegeven dat ze de urgentie van het ontvangen van fondsen begrijpen, en daarom is het bedrijf van plan om weer zaken te doen zodra de situatie het toelaat. Inmiddels is het idee om over te stappen op crypto al bij velen opgekomen, waaronder diverse organisaties.

Hoewel de acceptatie van cryptovaluta de afgelopen jaren in Afghanistan is gegroeid, is het waarschijnlijk dat deze de komende weken en maanden omhoog zal schieten, naarmate meer mensen deze meer praktische oplossing kiezen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld