1 miljoen Slack berichten van Ripple worden overgedragen aan de SEC

Door:
op sep 3, 2021
  • De zaak van de SEC tegen Ripple blijft open, waarbij de toezichthouder een nieuwe overwinning had.
  • De Amerikaanse magistraat besloot het verzoek van de SEC in te willigen.
  • Ripple heeft een groot deel van mogelijk belastende berichten verborgen.

Ripple heeft zojuist een van de gevechten met de SEC verloren, hoewel de oorlog nog steeds aan de gang is. Het bedrijf kreeg van de Amerikaanse magistraatrechter Sarah Netburn de opdracht om aan het verzoek van de SEC te voldoen en meer dan een miljoen ontbrekende Slack berichten te produceren die tussen de werknemers van het bedrijf werden verzonden. Volgens de SEC heeft Ripple voldaan aan eerdere verzoeken om Slack berichten te verstrekken, hoewel slechts gedeeltelijk. Een groot deel van de gegevens ontbrak naar schatting nog.

Maar de SEC vond zelfs de overhandigde gegevens erg nuttig om een idee te krijgen van wat er binnen het bedrijf aan de hand was.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ripple protesteerde natuurlijk en verklaarde dat het voldoen aan het verzoek tot enorme kosten zou leiden – ongeveer $ 1 miljoen – maar de rechter besloot dat de berichten de situatie verder zouden verduidelijken en mogelijk nieuw bewijs zouden opleveren in de lopende zaak.

Naast de berichten wordt van Ripple ook verwacht dat het alle berichten van 22 e-mailbeheerders bezorgt.

Ripple gedwongen om Slack berichten te verstrekken, ongeacht de kosten

Ripple rechtvaardigde het feit dat het in het verleden slechts een deel van de berichten produceerde door te zeggen dat het het gevolg was van een fout in de gegevensverwerking. Nu wijst zijn aarzeling om te voldoen aan dat het bedrijf mogelijk ook andere redenen had, die de SEC niet heeft nagelaten. In feite zei de toezichthouder dat het een “zeer nadelige” zet was.

Tot dusverre bevatten de berichten die de SEC verkreeg discussies over de wens van het bedrijf om speculatieve handel in XRP te creëren, het effect van Ripple aankondigingen op de prijs van XRP, het belang van XRP verkopen voor de activiteiten van het bedrijf en tot slot de regelgeving toestand van de munt.

De rechter voerde aan dat elke last voor Ripple, inclusief de kosten van $ 1 miljoen voor het produceren van de berichten, opweegt tegen de eerdere overeenkomst van het bedrijf om de berichten te produceren, de hoeveelheid controverse over de zaak zelf, evenals de controverse met betrekking tot het falen ervan om alle berichten te produceren.

Van zijn kant heeft Ripple onlangs ook een stap gezet tegen de SEC, met het verzoek aan de toezichthouder om inzicht te geven in de cryptobezit van de SEC-medewerkers en regels met betrekking tot welke munten kunnen worden gehouden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld