China’s NDRC maakt het mogelijk om de blockchain te gebruiken voor de handel in groene stroom

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on sep 7, 2021
  • Volgens NDRC zijn de voorwaarden voor het creëren van een groene stroommarkt in China rijp.
  • NDRC zegt dat de blockchain kan helpen om informatie onveranderlijk vast te leggen.
  • Het State Grid heeft een patent aangevraagd voor het systeem.

China’s National Development and Reform Commission (NDRC) heeft groen licht gegeven voor het plan van het land om de blockchain te testen voor de handel in groene stroom. De organisatie, China’s hoogste planningsorgaan, maakte dit nieuws bekend door een interview op haar website te plaatsen. Naar verluidt maakt deze stap deel uit van China’s doel om koolstofneutraliteit te bereiken.

In het interview onthulde een niet nader genoemde NDRC vertegenwoordiger dat het bureau de handen ineen sloeg met de National Energy Administration, aanverwante bedrijven, experts en wetenschappers en ontdekte dat de voorwaarden voor het creëren van een markt voor groene stroom geschikt zijn. De eerste voorwaarde is de vraag van bedrijven naar groene stroom. Volgens de vertegenwoordiger zijn bedrijven bereid extra te betalen voor de milieuvoordelen van groene stroom.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De tweede voorwaarde is de bereidheid van plaatsen. Omdat sommige regio’s onderzoek hebben gedaan naar groene stroom, merkte de vertegenwoordiger op dat ze de handel in groene stroom graag willen omarmen.

Wat het technologische aspect betreft, zei de geïnterviewde dat de blockchain uitgebreide informatie kan vastleggen over onder meer de productie, transactie en consumptie van groene stroom. Het gebruik van de blockchain zou er ook voor zorgen dat alle geregistreerde informatie onveranderlijk blijft.

De vertegenwoordiger van NDRC maakte verder bekend dat de State Grid Corporation of China al een octrooiaanvraag heeft ingediend voor een op blockchain gebaseerd transactiesysteem voor groene certificaten.

China’s groeiende honger naar blockchain technologie

Naast het testen van de blockchain voor de handel in groene stroom, wil de State Grid Corporation of China ook een op blockchain gebaseerd platform voor het delen en beheren van gegevens lanceren na de handen ineen te slaan met het in Beijing gevestigde Wanglu Tech. Naar verluidt zal dit platform State Grid helpen om kunstmatige intelligentie (AI) te gebruiken om gegevens te analyseren zonder de privacy van de consument in gevaar te brengen. Door dit te doen, meent de entiteit goed gepositioneerd te zijn om haar diensten en capaciteiten te moderniseren.

Dit nieuws komt nadat het land zijn eerste CO2 compensatie heeft vrijgegeven op AntChain, het enterprise blockchain-platform van Ant Group. Tianjin heeft in juli 2021 China’s eerste op blockchain gebaseerde CO2 compensatiecertificaat uitgebracht. In de publicatie wordt beschreven waarom Tianjin gebruik heeft gemaakt van de blockchain.

Voordat dit, het land genoemd de blockchain voor het eerst in haar 14e vijfjarenplan in maart van dit jaar. Hoewel China cryptocurrencies verbood, gelooft het dat hun onderliggende technologie instrumenteel kan zijn in zijn digitale economie. Door gebruik te maken van de blockchain naast andere technologieën, gelooft China dat het zijn BBP kan verhogen en een wereldleider kan worden.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money