Zilverprijs voorspelling: hoe stabiel is de ondersteuning bij $24

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on sep 9, 2021
  • De zilverprijs is weer boven het cruciale ondersteuningsniveau van $24.
  • De Amerikaanse dollar bevindt zich in een correctie.
  • De rente op staatsobligaties heeft het dieptepunt van woensdag verlengd.

De zilverprijs is weer boven $24, nadat het eerder op donderdag onder dit cruciale ondersteuningsniveau was gezakt. De rente op Amerikaanse dollar en staatsobligaties zal de belangrijkste drijfveren blijven in de daaropvolgende sessies.

silver price
Zilverprijs

Pullback in Amerikaanse dollar

Sinds het begin van de week is de Amerikaanse dollar aan een opmars bezig; het stimuleren van de dollarindex tot een hoogste punt in twee weken van 92,87 op woensdag. Op dat niveau betrad het het overboughtgebied met een RSI van 79. De daaropvolgende terugval heeft geleid tot een opluchting voor de zilverprijs, die eerder op donderdag was gedaald tot onder het cruciale ondersteuningsniveau van $24.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De waarde van de Amerikaanse dollar heeft meestal een omgekeerde correlatie met edele metalen. Als zodanig zal een opleving van de dollarindex waarschijnlijk de winsten van de zilverprijs afremmen.

Tegelijkertijd hebben de rendementen op staatsobligaties het verlies van woensdag verlengd als reactie op de sterke vraag naar de 10-jaars obligaties. De Treasury heeft obligaties ter waarde van $ 38 miljard geveild. Het is ook ingesteld om donderdag 30-jarige obligaties ter waarde van $ 24 miljard te gebruiken.

Naarmate de week ten einde loopt, zullen de rendementen van de Amerikaanse dollar en staatsobligaties de prijsbewegingen van edelmetalen blijven beïnvloeden. Gegevens over de Amerikaanse producentenprijzen, die gepland staan voor vrijdag, zullen de markt verder beïnvloeden.

Zilverprijs voorspelling

De zilverprijs kaatste terug boven het cruciale ondersteuningsniveau van 24, nadat hij eerder op donderdag eronder was gezakt. Eerder deze week bereikte het edelmetaal een hoogtepunt van 24,83. Het wist die winst echter teniet door donderdag te dalen naar een intradag dieptepunt van 23,83.

Op het moment van schrijven was het 1,38% hoger op 24,27. Op een 2-uur grafiek handelt het iets boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Op korte termijn zal de zilverprijs waarschijnlijk boven het psychologische niveau van 24 blijven. Het zal waarschijnlijk worden verhandeld binnen een nauw bereik van tussen het ondersteuningsniveau van 24.10 en het weerstandsniveau van 24.30, dat is waar de 25 en 50-daagse EMA’s elkaar eerder kruisten .

Hoewel het een haalbare doelstelling blijft, zal 24.50 op korte termijn waarschijnlijk ontwijkend zijn. Aan de andere kant kan men de porositeit van het ondersteuningsniveau op 24 niet negeren, wat plaats zou kunnen maken voor een daling naar het dieptepunt van donderdag van 23,83.

silver price
Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld