Nasdaq kondigt voornemen aan om prijsfeeds te geven voor tokenized aandelen

Door:
op sep 11, 2021
Bijgewerkt: jun 1, 2022
  • Volgens recente rapporten is Nasdaq van plan DeFiChain te ondersteunen.
  • Tokenized aandelen hebben een revolutie teweeggebracht in beleggen.
  • Aandelen van grote bedrijven zijn duur voor particuliere beleggers, maar tokenisatie maakt het toegankelijk.

Tokenized aandelen zijn populair geweest in de crypto industrie, vooral eerder dit jaar toen ze ontploften tijdens het GameStop short-squeeze incident veroorzaakt door een Reddit groep die zichzelf WallStreetBets noemde. Sindsdien zijn er tokenized aandelen op veel platforms verschenen, met name op Binance, waardoor ’s werelds grootste beurs in de problemen kwam met regelgevers over de hele wereld.

Hoewel ze vanwege deze problemen een paar controversiële maanden hadden, stopten de tokenized aandelen niet met opkomen, omdat oude financiële reuzen bleven samenwerken met deelnemers uit de DeFi sector om nieuwe deals en aanbiedingen te bedenken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nu lijkt het erop dat zelfs bedrijven als Nasdaq, Tiingo en Finnhub interesse in hen ontwikkelen, aangezien ze aanboden om prijsfeeds te gaan leveren aan een DeFi platform genaamd DeFiChain.

De voordelen van tokenized aandelen

DeFiChain is een platform van een Bitcoin netwerk dat de handel in tokenized aandelen aanbiedt, die overeenkomen met de onderliggende prijzen van verschillende bedrijven. Tot nu toe zijn enkele van de grootste en meest opvallende onder meer Amazon, Tesla, Apple en dergelijke – allemaal grote techreuzen die de afgelopen jaren enorm veel aandacht hebben gekregen.

Een belangrijke reden waarom tokenized aandelen zo populair zijn, is het feit dat beleggers slechts een fractie van een aandeel kunnen kopen, in plaats van een volledig, traditioneel aandeel te moeten kopen. De aandelen van de meest succesvolle bedrijven, zoals de genoemde, kosten vaak honderden dollars, wat te veel is voor gemiddelde particuliere beleggers. Op het moment van schrijven staat de aandelenkoers van Tesla op $ 736, na een daling van bijna $ 30 in de afgelopen paar uur. Eerder dit jaar klom de prijs tot $ 883.

Maar zelfs dat verbleekt in vergelijking met Amazon, waarvan het aandeel momenteel $ 3.469 waard is, na eerder vandaag te zijn gedaald van $ 3.500. Zijn eigen hoogste punt van dit jaar is $ 3.731, die het begin juli bereikte.

Door het proces van tokenisatie kunnen gebruikers op elk moment van de dag en nacht fracties van aandelen kopen door simpelweg munten te kopen die aan die aandelen zijn gekoppeld. In het geval van DeFiChain omvat dat zijn eigen token, DFI, evenals BTC en USD Coin.

Met platforms als deze die deuren openen naar investeringen voor particuliere beleggers, wordt verwacht dat er meer geld dan ooit naar de aandelen van deze bedrijven zal vloeien, wat alleen maar gunstig kan zijn voor alle betrokkenen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld