Zilverprijs voorspelling met focus op Amerikaanse inflatiegegevens

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on sep 14, 2021
  • De zilverprijs bevindt zich in een dalend kanaal, ondanks het herstel van maandag.
  • Beleggers zijn enthousiast over de Amerikaanse CPI cijfers.
  • In de daaropvolgende sessies zal de zilverprijs ook reageren op de industriële productiegegevens van China.

De zilverprijs blijft binnen een dalend kanaal, zelfs na herstel van de daling van maandag. Het edelmetaal is tijdens de val van dinsdag rustiger geworden, terwijl investeerders wachten op verdere signalen van de Amerikaanse inflatiegegevens die dinsdagmiddag worden vrijgegeven.

silver price
Zilverprijs

Amerikaanse inflatiegegevens

Beleggers en analisten zijn enthousiast over de Amerikaanse CPI cijfers, omdat ze verdere richting zullen geven aan het monetaire beleid van de Fed. Experts verwachten dat de consumentenprijzen in augustus met 0,4% zijn gestegen op maandbasis, vergeleken met 0,5% in juli. Op jaarbasis is de voorspelde stand van 5,3% een punt lager dan de 5,4% van de voorgaande maand. Lager dan verwachte cijfers zullen waarschijnlijk druk uitoefenen op de Amerikaanse dollar en tegelijkertijd de zilverprijs en andere edele metalen opdrijven.

Chinees groeitempo

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Beleggers zullen ook enthousiast zijn over de Chinese industriële productiegegevens die woensdag worden vrijgegeven. Lager dan verwachte cijfers zullen waarschijnlijk wegen op industriële metalen zoals zilver. Volgens Nomura’s CIO, Gareth Nicholson, lijkt de bezorgdheid over de economische groei van China zwaarder te wegen dan het monetaire beleid van de VS.

Technische vooruitzichten zilverprijs

De zilverprijs is sinds eerder in de maand aan het dalen, toen het steeg naar een hoogste punt in een maand op 24,87. Sindsdien is het met ongeveer 4,67% gedaald. Op maandag daalde het naar een dieptepunt in tweeënhalve week van 23,38 voordat hij terugkeerde naar een intradag hoogtepunt van 23,86.

Op het moment van schrijven stond het edelmetaal 0,14% lager op 23,70. Op de 2-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Bovendien wijst de vorming van een dalend kanaal op verdere verliezen.

Op de korte termijn zal het waarschijnlijk binnen een krap bereik worden verhandeld, aangezien investeerders zich later op dinsdag concentreren op de inflatiegegevens van de VS. De onder- en bovengrenzen van het horizontale kanaal zullen waarschijnlijk respectievelijk op het intradag dieptepunt van dinsdag 23,64 en langs de 25-daagse EMA van 23,79 liggen.

Op basis van de technische gegevens kan 24 een ontwijkend niveau blijven, zelfs met lager dan verwachte Amerikaanse CPI cijfers. Als dat gebeurt, zal het waarschijnlijk weerstand ondervinden langs de 50-daagse EMA om 23,91. Aan de andere kant kunnen hoger dan verwachte inflatiecijfers het edelmetaal naar het steunniveau duwen op het laagste punt van maandag van 23,38.

silver price
Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld