Morgan Stanley duikt dieper in crypto met een onderzoeksteam

Door:
op sep 16, 2021
  • Morgan Stanley heeft onlangs een nieuw crypto onderzoeksteam aangekondigd.
  • Het team zal focussen op de impact van crypto op andere activa.
  • De verandering van gedachten ten opzichte van crypto werd gezien bij veel andere banken.

Morgan Stanley, een van de grootste banken in de VS, heeft een grote verandering ondergaan in de houding ten opzichte van de cryptocurrency industrie. Van waarschuwing tegen de, bewerend dat de zeepbel elke keer barstte toen de prijzen begonnen te dalen, en gelijk, de bank werd omgevormd tot een grote voorstander van de digitale valutasector, en wil het nu gemakkelijker maken om haar klanten te bereiken.

Om dit te bereiken en haar crypto betrokkenheid naar een hoger niveau te tillen, heeft de bank Sheena Shah aangesteld om een gloednieuwe, op crypto gerichte onderzoeksafdeling te leiden. Shah staat bekend als een ervaren valutastrateeg die meer dan acht jaar voor Morgan Stanley heeft gewerkt en G10 valuta’s behandelde. Shah heeft ook bijgedragen aan de crypto-onderzoeksinspanningen van de bank.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Na het zien van succes op beide gebieden, heeft Shah de rol van leider van het team verdiend en zal hij zich concentreren op het analyseren van de impact van digitale valuta op aandelen, vastrentende beleggingen zoals obligaties.

De leidinggevenden van de bank merkten op dat de lancering van het team “erkenning is van het groeiende belang van cryptocurrencies en andere digitale activa op de wereldmarkten”.

Banken haasten zich naar crypto om de veeleisende klanten te behouden

Zoals eerder vermeld, is de bank al meer dan een jaar bezig met digitale activa en gedurende al die tijd heeft ze haar eigen blootstelling aan Bitcoin vergroot via verschillende investeringsfondsen die worden aangeboden door Grayscale. Vervolgens introduceerde het in maart van dit jaar een Bitcoin investeringstool voor zijn eigen miljonairklanten.

De institutionele belangstelling en vraag naar crypto zijn al lange tijd enorm gestegen, dus het is geen verrassing dat de grootste traditionele instellingen zich haasten om mee te doen in een poging om relevant te blijven, vooral te midden van de explosie van de DeFi sector, die gedecentraliseerde bankdiensten, en als zodanig in directe concurrentie staat met deze banken.

Ze hebben momenteel natuurlijk nog steeds het voordeel, want DeFi is nog onderontwikkeld en nieuw, en het zal nog even duren voordat het een grote bedreiging wordt. Toch heeft de constante groei van meer dan anderhalf jaar de Amerikaanse banken er nu van overtuigd dat het tijd is om te verhuizen, en dat wachten op de regelgevers om eerst hun deel te doen, veel gemiste kansen zal betekenen.

Zelfs de Bank of America heeft in juli zelf een crypto onderzoeksgroep opgericht, met vergelijkbaar nieuws van State Street, JPMorgan, Goldman Sachs en nu Morgan Stanley.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld