Charles Hoskinson zegt dat de DeFi ruimte in een zeepbel zit

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on sep 18, 2021
  • Volgens Hoskinson hebben mensen de waarde van DeFi geïdentificeerd, maar nog niet bepaald.
  • Hij beweert dat de SEC uiteindelijk hard zal optreden tegen DeFi.
  • Na de Alonzo hard fork gelooft Hoskinson dat Cardano klaar is voor de volgende golf van DeFi.

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, is van mening dat de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi) zich in een zeepbel bevindt. Hij zei dit tijdens een interview op 17 september, eraan toevoegend dat de ruimte niet per se instort. Hij merkte verder op dat de buzz in de DeFi ruimte betekent dat mensen waarde in de sector hebben gezien, en dat ze het gewoon moeilijk hebben om deze waarde te prijzen.

Uitleggend waarom hij gelooft dat DeFi in een bubbel zit, zei de IOHK oprichter dat sommige projecten kleine ontwikkelingsteams hebben, onvoldoende liquiditeit hebben, maar miljarden dollars waard zijn. Hoskinson voegde eraan toe dat dergelijke projecten vergelijkbaar zijn met eenhoorns in Silicon Valley. Zelfs eenhoorns duurden echter enkele jaren voordat ze een waardering van $ 1 miljard bereikten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met de DeFi ruimte bereiken kleine projecten deze prestatie in een paar weken, wat aantoont dat er iets fundamenteel mis is met hun waarderingen. Daartoe verwacht Hoskinson enige terugval in de sector.

Bovendien gelooft hij dat het ongereguleerde wilde westen van de opkomende industrie ervoor zal zorgen dat de Amerikaanse effectenbeurs de sector de komende maanden of jaren hard zal aanpakken. Als zodanig ligt de volgende generatie DeFi voor het grijpen, aangezien mensen zullen schakelen tussen protocollen om kostenefficiënte netwerken te vinden die voorspelbaarder zijn.

Hij voegde eraan toe dat de zoektocht naar protocollen die alle regelgeving in de toekomst ondersteunen, ontwikkelaars zal dwingen om meer concurrerende netwerken te creëren. Hoskinson vergeleek deze op handen zijnde verandering met de ICO revolutie die leidde tot de opkomst van verschillende financieringsmodellen.

Cardano positioneren voor de volgende generatie DeFi

In het interview zei Hoskinson:

Ik ben over het algemeen optimistisch over de tijdshorizon van drie tot vijf jaar, maar ik denk dat batterijen niet zijn inbegrepen. We moeten naar dat stadium. Dus we hebben bestuur nodig, we hebben certificering nodig, we hebben verzekeringen nodig, we hebben regelgeving nodig over deze dingen, metadata, identiteit, dit soort dingen. Maar tegelijkertijd moet je decentraliseren.

Volgens hem heeft geen van de huidige netwerken die DeFi ondersteunen, aan deze vereisten voldaan en tegelijkertijd een schijn van decentralisatie behouden. Hij beweert echter dat het ontwerp van Cardano goed is uitgerust voor de tweede golf van DeFi. Hoewel hij erkende dat de technologie industrie snel evolueert, gelooft hij dat Cardano het ondenkbare tot nu toe heeft bereikt.

Hoskinson voegde eraan toe dat Cardano’s al die tijd een spel van de toekomst speelt. Zijn gevoelens komen nadat Cardano op 12 september de Alonzo hard fork voltooide en slimme contractfunctionaliteit in het netwerk introduceerde. Met deze upgrade kan Cardano nu gedecentraliseerde applicaties (dApps) hosten in de DeFi ruimte.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld