Ranjan Roy’s spreekt over zijn bullish case voor JD.com

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on sep 22, 2021
  • Ranjan Roy bespreekt zijn optimistische zaak voor JD.com op CNBC's "TechCheck".
  • Hij ziet een daling van 1,0% in de nettowinstmarge van JD in Q2 niet als zorgwekkend.
  • De aandelen van de eCommerce-gigant zijn vorige maand meer dan 25% hersteld.

Terwijl de Chinese regering hard optrad tegen haar in de VS genoteerde technologiereuzen, handelde JD.com Inc (NASDAQ: JD) vorige maand ongeveer 40% onder het hoogste punt van medio februari. Het aandeel heeft zich sindsdien meer dan 25% hersteld en Ranjan Roy van Margins zegt dat het misschien nog niet op is.

Hoogtepunten uit Roy’s interview met CNBC’s “TechCheck”

Een groot deel van het herstel in JD.com was gerelateerd aan de Q2 resultaten die volgens Roy “zeer goed” waren. Op CNBC’s “TechCheck” zei hij:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hun detailhandelsverkopen stegen met 27%, de logistieke verkopen stegen met 50% en, belangrijker nog, het gemiddelde totale bestelvolume per gebruiker was ook gestegen. Dus meer mensen kochten gemiddeld meer dingen, wat de droom van elk e-commercebedrijf is.

Roy erkende de daling van de nettowinstmarge met 1,0%, maar zei dat het niet alarmerend was omdat het bedrijf investeerde om zijn e-commerce infrastructuur uit te breiden naar “minder ontwikkelde regio’s en kleinere steden”. Hij voegde toe:

JD.com opereert in deze unieke ruimte te midden van het hele harde optreden omdat het de winkelinfrastructuur bouwt; de automatisering, de innovatie, de opslag van kruidenierswaren en de logistiek van de cloudketen om de economische activiteit in een meer wijdverbreide regio te brengen, wat in overeenstemming is met de doelstellingen van de Chinese overheid.

Roy erkent het risico de komende weken

Roy was het ermee eens dat de situatie in Evergrande de komende weken een aanzienlijk risico vormt, maar herhaalde dat JD.com redelijk goed gepositioneerd was om er doorheen te komen.

Het nieuws komt weken nadat JD.com Lei Xu tot nieuwe president had benoemd, nadat oprichter Richard Liu terugtrad van de dagelijkse activiteiten. Liu zal echter doorgaan met het formuleren van de langetermijnstrategieën van het bedrijf.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld