Rapport: Wallets gekoppeld aan game dApps met 64% gestegen

Door:
op sep 22, 2021
  • NFT en DeFi unique wallets stegen met slechts 6% en 3%.
  • Met meer dan 120.000 gebruikers heeft de VS het grootste blockchain publiek.
  • In-game NFT items genereerden $918 miljoen aan omzet.

DappRadar, de grootste wereldwijde winkel voor dApps, heeft twee nieuwe rapporten gepubliceerd over trends op het gebied van blockchain gaming, meest recentelijk ‘Blockchain User Behaviour Report – Games Perspective’. Invezz vat de belangrijkste bevindingen samen.

De belangstelling van de industrie verschuift naar games

Het aantal uniek actieve wallets gekoppeld aan game dApps was 64% hoger dan de voorgaande maand. In die periode stegen de unieke wallets van NFT en DeFi met respectievelijk slechts 6% en 3%. De meeste blockchaingebruikers zijn millennials tussen de 25 en 34 (37% van alle gebruikers), gevolgd door Generation Z (18-24 jaar). NFT en game dApps genereren respectievelijk iets meer dan 40% van de click-outs, vergeleken met 46% in juni van dit jaar. DeFi genereert slechts 18%, tegen 54% in juni.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met meer dan 120.000 gebruikers heeft de VS het grootste blockchain publiek, maar ook Azië is goed vertegenwoordigd. Driekwart van de gebruikers van DappRadar waren mannen in augustus, toen het vorige rapport uitkwam. Steeds meer vrouwen melden zich aan.

In-game NFT items genereren $918 miljoen aan verkopen

DappRadar heeft onlangs ook een BGA blockchain-gamingrapport gepubliceerd om deze bevindingen aan te vullen. Ze ontdekten dat het verkoopvolume dat werd gegenereerd door in-game NFT items een indrukwekkende $ 918 miljoen bedroeg. In termen van dagelijkse unieke actieve wallets, noteerde de blockchain industrie een stijging van 18% vanaf augustus. In die maand genereerde Axie Infinity (AXS/USD) meer dan $ 765 miljoen aan verkoopvolume. Tegen het einde van de maand bleef het de meest waardevolle collectie met een omzet van meer dan $ 1,7 miljard.

DappRadar woordvoerder Modesta Jurgeleviciene gaf commentaar op de bevindingen van de rapporten:

“Augustus bevestigde een trend die we in juli begonnen waar te nemen: dat dApp gebruikers hun focus steeds meer verschuiven naar gaming en NFT’s, en minder op DeFi. Als we kijken naar het consumentengedrag achter die cijfers, wordt het gamingsegment des te veelbelovender. We zien het begin van echt wereldwijde adoptie en iets dat ik al een tijdje wilde zien – een groeiend aantal vrouwen die langzaam maar zeker de blockchain ruimte betreden en daarmee gamen. De play-to-earn beweging wordt groot genoeg om opkomende economieën te stimuleren. Ik denk dat het de potentie heeft om ook de genderkloof te dichten.”

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% van CFD accounts verliezen geld