Oplichters nemen Bitcoin.org over en promoten frauduleuze BTC weggeefactie

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on sep 23, 2021
  • De oplichters beloofden elk bedrag dat de bezoekers van Bitcoin.org naar hun adres sturen te verdubbelen.
  • Bitcoin.org is momenteel niet online, maar de oplichters hadden al $ 17.700 verdiend.
  • Cobra, de eigenaar, beweert dat Cloudflare verantwoordelijk is.

Bitcoin.org, de eerste crypto gerelateerde website, wordt momenteel belegerd, waarbij de aanvallers een nep-weggeefactie op de site plaatsen. De eigenaar van de website, die het pseudoniem Cobra draagt, maakte dit nieuws eerder vandaag bekend via een tweetstorm en merkte op dat er een onderzoek gaande is om te ontdekken hoe de hackers de scam hebben opgezet. Cobra voegde eraan toe dat dit een tijdje kan duren en dat de website enige tijd offline zal zijn.

Naar verluidt kregen de bezoekers van de website een pop-upbericht waarin ze werden uitgenodigd om geld naar een Bitcoin (BTC/USD) portemonnee te sturen. De persoon aan de ontvangende kant beloofde dit geld te verdubbelen voordat hij het terugstuurde naar de oorspronkelijke afzender. Volgens het pop-upbericht is de weggeefactie de manier van de Bitcoin Foundation om zijn gemeenschap te belonen, die het door de jaren heen heeft ondersteund.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bericht bood gebruikers vervolgens vier abonnementen aan, beginnend van $ 10 (£ 7,33) tot $ 10.000 (£ 7.325,15), eraan toevoegend dat dit een aanbieding was die beperkt was tot de eerste 10.000 gebruikers. Hoewel het onduidelijk is hoe lang de zwendel al op de website staat, had het adres van de hackers meer dan $ 17.700 (£ 12.964.36) ontvangen voordat de website offline ging. Op dit moment is Bitcoin.org niet bereikbaar.

Cobra fouten Cloudflare

Volgens Cobra kunnen de problemen waarmee Bitcoin.org wordt geconfronteerd, voortkomen uit de recente migratie van de website naar webinfrastructuur en websitebeveiligingsbedrijf Cloudflare.

Cobra merkte op dat het Cloudflare account van Bitcoin.org niet gecompromitteerd was en dat de server in topconditie was, afgezien van het feit dat deze geen verkeer ontving tijdens de hack. De pseudonieme websitebeheerder concludeerde dat de aanvallers misbruik gemaakt moeten hebben van een kwetsbaarheid in het Domain Name System (DNS).

Hiervoor kreeg Bitcoin.org in juli van dit jaar te maken met een massale Distributed Denial of Service (DDoS) aanval. Cobra had destijds geen probleem met Cloudflare. In plaats daarvan merkte hij op dat hij er nooit aan had gedacht om Cloudflare te gebruiken, maar de DDoS aanval hielp hem te begrijpen waarom mensen dat doen.

Dit nieuws komt terwijl BTC zich verder herstelt van een bearmarkt die het dinsdag zag dalen tot $ 39.787,61 (£ 29.142,43). Op het moment van schrijven verandert BTC van eigenaar voor $ 44.132,76 (£ 32.325.04) na een winst van 4,40% in de afgelopen 24 uur.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld