MoneyGram, Stellar en Circle zullen op blockchain gebaseerde betalingen aanbieden

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia is een cryptocurrency- en blockchain-enthousiasteling gevestigd in Zweden. Ze houdt van alles wat positief is, reizen en vreugde… read more.
on okt 7, 2021
  • Volgens Stellar's CEO zal het tal van crypto op- en afritten aanbieden.
  • Deze samenwerking zal crypto naar het uitgebreide gebruikersbestand van MoneyGram brengen.
  • De United Texas Bank zal dienen als de vereffeningsbank tussen MoneyGram en Circle.

MoneyGram, een oud bedrijf voor grensoverschrijdende peer-to-peer (P2P) betalingen en geldoverdracht, wil blockchain aangedreven betalingen lanceren.

Een rapport onthulde dit nieuws op 6 oktober en merkte op dat het bedrijf de handen ineen heeft geslagen met Stellar en Circle om directe geldoverdrachten mogelijk te maken via Circle’s stablecoin, USD Coin (USDC). Naar verluidt zullen de bedrijven voor het einde van 2021 met dit project beginnen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens het rapport zijn de bedrijven van plan om begin 2022 hun op blockchain gebaseerde stablecoin-brug tussen crypto- en fiat-valuta’s te lanceren. Daarbij streeft MoneyGram naar een betere dienstverlening aan zijn enorme gebruikersbestand. Deze blootstelling zal ook helpen om de massale acceptatie van de ontluikende activaklasse te stimuleren.

In een reactie op dit bullish partnerschap zei Denelle Dixon, de CEO en uitvoerend directeur van de Stellar Development Foundation:

Door met MoneyGram te werken, kunnen eindgebruikers overal op- en afritten hebben waar het uitgebreide agentennetwerk van MoneyGram dit ondersteunt.

Volgens haar is de stablecoin brug tussen crypto en fiat transformationeel, aangezien het een effectief medium zal introduceren om crypto naar fiat te converteren en vice versa. Ze voegde eraan toe dat de bedrijven proberen dit project zo groot mogelijk te maken.

Verdergaan met Ripple

Dit nieuws komt nadat MoneyGram aanvankelijk samenwerkte met Ripple om zijn on-demand liquiditeit (ODL) te benutten om handel in vreemde valuta (FX) mogelijk te maken. Het bedrijf verbrak echter de banden met Ripple maanden nadat het verwikkeld was geraakt in een juridische strijd met de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC).

Volgens Alex Holmes, CEO en voorzitter van MoneyGram, lijkt de samenwerking met Stellar in niets op die van Ripple. Hij voegde eraan toe dat MoneyGram op grotere schaal met Stellar samenwerkt omdat het netwerk consumentenbetalingen rechtstreeks afhandelt.

In MoneyGram’s deal met Stellar zal de United Texas Bank dienen als een afwikkelingsbank tussen MoneyGram en Circle. Dezelfde reden die het bedrijf ertoe aanzette zich terug te trekken uit de deal met Ripple, is echter weer teruggekomen nadat de SEC Circle de afgelopen week had gedagvaard.

MoneyGram lijkt echter zijn veerkracht te hebben opgebouwd met betrekking tot regelgevers die achter de crypto ruimte aan komen, waarbij Holmes zegt dat hij gewend is aan regulering. Hij merkte verder op dat de blockchain en crypto industrie opmerkelijk vooruit zijn gegaan en dat waakhonden een inhaalslag proberen te maken.

Naar aanleiding van dit nieuws is Stellar (XLM/USD), de native token van het Stellar netwerk, de afgelopen 24 uur met 14,10% gestegen om van eigenaar te wisselen voor $ 0,3604 op het moment van schrijven.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld