Voorspelling van de zilverprijs: niveaus om in de gaten te houden

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on okt 7, 2021
  • De zilverprijs schommelt rond de $22,50 terwijl het in een horizontaal kanaal blijft.
  • Een sterke Amerikaanse dollar en stijgende rente op staatsobligaties wegen op edelmetalen.
  • Beleggers zijn enthousiast over de publicatie van de NFP gegevens.

De zilverprijs schommelt sinds begin oktober rond de $ 22,50. Een sterke Amerikaanse dollar is de belangrijkste onderliggende motor van de subtiele bewegingen van het edelmetaal.

silver price
Zilverprijs

Amerikaanse dollar versus edelmetalen

Doorgaans is de waarde van de dollar omgekeerd gecorreleerd aan die van edelmetalen. Sinds het begin van de maand handelde de dollarindex, die de waarde van de Amerikaanse dollar volgt ten opzichte van een mandje van zes valuta’s, gestaag boven het grote weerstandsniveau van september van $93,50.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Als reactie op de sterke dollaromgeving had de zilverprijs onvoldoende bullish momentum om het weerstandsniveau van $ 23,00 opnieuw te testen. Tegelijkertijd vindt de goudprijs steun op $1.750, aangezien het cruciale niveau van $1.800 een ontwijkend niveau blijft.

Beleggers zijn nu enthousiast over het niet-agrarische loonlijsten voor vrijdag. De cijfers komen op een moment dat zorgen over inflatie en verwachte renteverhogingen de aantrekkingskracht van de greenback vergroten.

Enerzijds heeft de status van edelmetalen als afdekking tegen inflatie en veilige haven deze grondstoffen ondersteund. De risicoaversie lijkt beleggers echter meer richting de Amerikaanse dollar te drijven. Bovendien bieden de stijgende rente op staatsobligaties steun aan de dollar; verder wegen op edele metalen.

Technische vooruitzichten zilverprijs

De zilverprijs blijft boven het cruciale ondersteuningsniveau van 22.00, zoals sinds het begin van de maand het geval is. Het mist echter voldoende bullish momentum om het weerstandsniveau van 23.00 te bereiken en voorbij te gaan.

Inderdaad, de afgelopen drie weken werd het edelmetaal verhandeld binnen een horizontaal kanaal van 22,00 tot 22,97. Toegegeven, het zakte eind vorige maand onder de ondergrens van het kanaal voordat het terugkeerde naar het bovengenoemde bereik.

Op het moment van schrijven daalde de zilverprijs met 0,50% tot 22,51. Sinds begin oktober schommelt het rond de 22.50 uur. Op een 4-uur grafiek handelt het iets boven de 25 en 50-daagse EMA.

Op korte termijn zal de zilverprijs waarschijnlijk rond de 22,50 schommelen, vooruitlopend op de banencijfers van vrijdag in de VS. Een beweging onder de ondersteuningszone op 22.48, die langs de 25-daagse EMA ligt, plaatst het ondersteuningsniveau op het dieptepunt van woensdag 22.21 of lager op het psychologische niveau van 22,00. Aan de andere kant kunnen de bulls erin slagen om de prijs op 22,97 naar de bovengrens van het horizontale kanaal te duwen.

silver price
Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld