Zilverprijs voorspelling: dit kan de bearish trend te beëindigen

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on okt 8, 2021
  • De zilverprijs blijft binnen het bereik, terwijl de bearish trend zich voortzet.
  • Beleggers blijven uit de buurt van enorme weddenschappen in afwachting van de NFP gegevens van vrijdag.
  • De zilverprijs zal meer reageren op positieve cijfers dan op tegenvallende.

De zilverprijs blijft binnen het bereik, aangezien beleggers vermijden enorme directionele weddenschappen te plaatsen voor de Amerikaanse niet-agrarische loongegevens.

silver price
Zilverprijs

Amerikaanse banengegevens

In de vorige release presenteerde het Bureau of Labor Statistics een nogal teleurstellend cijfer van 235.000 in vergelijking met de eerdere 1.053 miljoen en voorspelde 750.000. In de publicatie van vrijdag verwachten analisten dat het extra aantal niet-agrarische werknemers in september 500.000 zal hebben bereikt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Met name zal de zilverprijs waarschijnlijk meer reageren op positieve NFP cijfers dan op teleurstellende. Zelfs als de cijfers voor de tweede achtereenvolgende maand verzwakken, is het onwaarschijnlijk dat dit de voornemens van de Fed om haar economische steunprogramma af te bouwen, zal temperen. Na de FOMC vergadering van september gaf de Fed voorzitter aan dat de beleidsmakers het erover eens waren om vanaf november te beginnen met het verminderen van de activa aankopen, zolang de banengegevens “fatsoenlijk” blijven.

Hoewel de Amerikaanse dollar eerder is gedaald dan de langverwachte cijfers, is hij nog steeds dicht bij het hoogste punt in een jaar dat hij de afgelopen week bereikte. Enerzijds worden zilver en andere edele metalen beschouwd als een afdekking tegen inflatie. De sterke dollar heeft deze grondstoffen echter duurder gemaakt voor de kopers die andere valuta’s aanhouden.

Bovendien is de aantrekkingskracht van een veilige haven nogal gedempt. Ondanks de stijgende energieprijzen en aanhoudende beperkingen in de toeleveringsketen, is er geen onmiddellijke angst voor de ontsporing van de wereldeconomie.

Het afbouwen van de activa aankopen van de Fed zal de obligatierente waarschijnlijk verder opdrijven. Als dat gebeurt, zullen de alternatieve kosten voor het aanhouden van niet-renderende activa zoals edele metalen hoger zijn.

Op basis van deze factoren kan de zilverprijs onder druk blijven staan zonder noodzakelijkerwijs onderhevig te zijn aan een grote uitverkoop. Om een einde te maken aan de aanhoudende bearish trend, moeten de bulls het edelmetaal voorbij de 200-daagse EMA van 23,15 naar het eerdere weerstandsniveau van $ 23,50 duwen.

Technische vooruitzichten zilverprijs

De zilverprijs handelt sinds begin oktober binnen een krap bereik van 22,20 tot 22,79. Met name bevond het zich sinds half september binnen dit horizontale kanaal voordat het onder het psychologische niveau van 22,00 dook naar het laagste niveau sinds juli 2020. Het is sindsdien hersteld en is teruggekeerd naar het bovengenoemde bereik.

Op het moment van schrijven daalde de zilverprijs met 0,47% tot 22,48. Op de 4-uur grafiek handelt het langs de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden die zijn geconvergeerd op 22,50. Op het huidige niveau zijn de vooruitzichten vrij neutraal.

Op korte termijn blijft 22,50 een cruciaal niveau voor het edelmetaal. Door rond dit niveau te zweven, handelt het binnen het gevormde horizontale kanaal. Als reactie op de langverwachte Amerikaanse NFP gegevens, zou de zilverprijs het ondersteuningsniveau op 22,00 opnieuw kunnen testen voordat het terugkeert naar het kanaal.

Aan de andere kant zal een beweging boven de bovengrens van het bereik het weerstandsniveau waarschijnlijk op 22,98 plaatsen. De psychologische 23,00 kan op korte termijn een ontwijkend niveau blijven.

silver price
Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money