NZD/USD prognose: op het punt van een grote bearish uitbraak

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 12, 2021
  • Het NZD/USD paar daalde na de gegevens over de detailhandel in Nieuw-Zeeland.
  • Uit de cijfers bleek dat de elektronische verkoop van het land in september met 0,9% steeg.
  • Het lijkt erop dat het op de rand van een grote bearish uitbraak staat.

De NZD/USD prijs daalde licht na de laatste verkoopcijfers van elektronische kaarten in Nieuw-Zeeland die dinsdag werden gepubliceerd. Het paar handelt op 0.6930, wat lager is dan het hoogste punt van vorige week op 0.6970.

Detailhandel in Nieuw-Zeeland

Detailhandelsverkopen zijn een belangrijk onderdeel van de meeste landen, omdat ze een cruciale maatstaf zijn voor de consumentenbestedingen. De sector is ook een van de grootste werkgevers in de meeste landen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

In een rapport zei het Nieuw-Zeelandse statistiekbureau dat de verkoop van elektronische kaarten steeg van -19,7% in augustus tot 0,9% in september. De omzet daalde met 14,9% op jaarbasis. Deze prestatie was voornamelijk te wijten aan de afsluiting van het land die plaatsvond in een poging het aantal COVID gevallen te verminderen.

Toch zijn analisten van mening dat de economie van het land op korte termijn zal verbeteren naarmate het land zijn economie heropent.

Uit aanvullende gegevens blijkt dat de externe migratie in augustus met 44% is afgenomen, na een stijging met 767% in de voorgaande maand. Precies, het aantal buitenlandse aankomsten daalde van 1.096 naar 353. De situatie zal ook verbeteren naarmate het land zijn grenzen heropent.

In haar laatste rentebesluit heeft de Reserve Bank of New Zealand besloten om de rente te verhogen als teken van vertrouwen voor de economie.

Het NZD/USD paar zal vervolgens reageren op de laatste US JOLTS vacaturegegevens die voor dinsdag zijn gepland. De gegevens zullen naar verwachting aantonen dat het land meer dan 10,92 miljoen vacatures heeft, zelfs nu werkgevers moeite hebben om werknemers te vinden. De grootste katalysator voor het paar zal de laatste Amerikaanse consumenteninflatie zijn gegevens gepland voor dinsdag.

NZD/USD voorspelling

NzD/USD

De NZD/USD bleef onder druk staan na de laatste verkoopcijfers in Nieuw-Zeeland. Het paar handelt op 0.6930, wat langs de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden ligt. Het is ook gedaald tot onder het 61,8% Fibonacci-retracementniveau. Het is langs de stijgende trendlijn die in het groen wordt weergegeven.

Daarom lijkt het paar op de rand van een grote bearish uitbraak te staan. Als dit gebeurt, is het volgende sleutelniveau 0.6900.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld