GBP/USD vormt een break-and-retest voorafgaand aan de Britse BBP gegevens

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 13, 2021
  • Het GBP/USD paar vormde een break-and-retest patroon.
  • De markt wacht op de laatste Britse BBP gegevens.
  • De cijfers komen als investeerders aanscherping door de BOE beginnen in te prijzen..

De GBP/USD prijs maakte een pauze en hertestpatroon tijdens de nachtelijke sessie terwijl investeerders wachtten op de komende Britse BBP gegevens. Het paar steeg van een dieptepunt van 1.3566 naar een hoogtepunt van 1.3615.

Aankomende Britse BBP gegevens

Het Office of National Statistics (ONS) zal woensdag belangrijke cijfers uit het VK publiceren. Het bureau zal de laatste Britse BBP gegevens publiceren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Door Reuters ondervraagde economen verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de economie het in augustus relatief goed deed toen meer sectoren weer open gingen. Deze groei zal in september waarschijnlijk met enige vertraging worden opgevangen, aangezien het land te kampen had met een groot olietekort en de gasprijzen stegen.

De ONS zal ook de nieuwste handels-, productie- en industriële productie- en bouwproductiecijfers publiceren. Uit gegevens van Investing blijkt dat analisten verwachten dat de industriële productie in augustus met 4,1% is gestegen, terwijl de industriële productie met 3,1% is gestegen. Tegelijkertijd verwachten ze dat de bouwproductie met 5,7% is gestegen.

Deze cijfers komen een dag nadat de ONS sterke werkgelegenheidscijfers uit het VK heeft gepubliceerd. Uit de gegevens blijkt dat de arbeidsmarkt van het land relatief sterk is. Het werkloosheidspercentage daalde tot 4,5%, terwijl het aantal mensen dat een claim indiende daalde. Evenzo heeft de economie in drie maanden tot september meer dan 243.000 banen toegevoegd.

De GBP/USD reageert daarom op de toenemende hoop dat de Bank of England (BOE) eerder dan verwacht zal gaan verkrappen. De bank zou in de komende maanden kunnen beginnen met het afbouwen van haar activa aankopen en vervolgens de rente begin 2022 verhogen. Bovendien zal de inflatie in het land naar verwachting snel herstellen met stijgende grondstoffenprijzen.

GBP/USD voorspelling

gbp/usd

De 4-uur grafiek laat zien dat de GBP/USD-prijs dinsdag een bearish uitbraak maakte. Het slaagde erin om onder de onderkant van het bullish vlagpatroon te komen. Nu probeert het paar de onderkant van deze vlag opnieuw te testen, in wat bekend staat als een break-and-retest patroon.

Het paar bevindt zich iets onder het 38,2% Fibonacci retracementniveau en bevindt zich langs het 25-daags voortschrijdend gemiddelde. Daarom zal de GBP/USD prijs waarschijnlijk lager uitkomen, aangezien bears zich richten op de volgende belangrijke ondersteuning op 1,3543.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money