Nodle leent Berty $1 miljoen om de Bluetooth berichtenfunctie te verbeteren

By: Daniela Kirova
on okt 13, 2021
  • Berty garandeert veiligheid en privacy van berichten.
  • Ze slaan gebruikersgegevens op een gedecentraliseerd platform op, ook al zijn de gegevens versleuteld.
  • Iedereen met een smartphone kan meedoen en beginnen met het verdienen van Nodle Cash.

Nodle, een gedecentraliseerd draadloos netwerk gevestigd in San Francisco, heeft het particuliere communicatieplatform Berty Foundation het bedrag van $ 1 miljoen aan Nodle Cash toegekend om de ontwikkeling van zijn peer-to-peer mogelijkheden voor Bluetooth messaging te verbeteren, zo vernam Invezz uit een persbericht.

De subsidie zal worden gebruikt om Berty’s platform vooruit te helpen en te ontwikkelen, dat de privacy van gebruikers verhoogt tijdens het berichten en chatten binnen het netwerk.

Een langverwacht alternatief voor niet-private instant messaging

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Berty is een broodnodig privacy-waarborgend alternatief voor instant messaging platforms. Het bedrijf garandeert de veiligheid en privacy van berichten via een standaard privacy platform dat ze volgens de website hebben gebouwd “met behulp van het beste beschikbare coderingsprotocol”.

Micha Benoliel, CEO en mede-oprichter van Nodle zei:

We zijn verheugd om de Berty Foundation te helpen en te ondersteunen bij het bevorderen van haar privacy-first communicatieprotocol. Privacy vormt de kern van de Web 3.0 revolutie en een van de kernwaarden van Nodle.

Berty, een Frans bedrijf, slaat gebruikersgegevens op een gedecentraliseerd platform op, ook al zijn de gegevens versleuteld. Ze verzamelen alleen de metadata die nodig zijn om de anonimiteit en vertrouwelijkheid van alle gebruikers te waarborgen. Berty richt zich op gebruikers van sociale netwerken, apps, op privacy gerichte groepen en in het algemeen op iedereen die wil dat hun gegevens worden beschermd tegen derden.

Het Berty Foundation team zei in een verklaring:

Dankzij Nodle voor hun vertrouwen is deze donatie een echte doorbraak voor Berty. Het stelt ons in staat om sneller vooruitgang te boeken met ons nieuwe gedecentraliseerde beveiligde berichtenprotocol en de mogelijkheid om zelfs zonder internetverbinding te communiceren. Wat nog belangrijker is, het helpt de toekomst van onze organisatie veilig te stellen.

Subsidie om de ontwikkeling van privécommunicatie te versnellen

Nodle is een netwerk dat miljoenen Internet of Things (IoT) met elkaar verbindt. De subsidie zal de verdere ontwikkeling van Berty’s privacycommunicatieprotocol betekenen. Nodle koos voor Berty omdat ze de privacy- en beveiligingswaarden van Nodle delen. De twee bedrijven zullen elkaars ecosystemen en technologieën in de toekomst blijven gebruiken.

Iedereen kan lid worden van Nodle en Nodle Cash verdienen

Omdat Nodle een gemeenschapsgericht, gedecentraliseerd draadloos netwerk is, kan iedereen met een smartphone meedoen en beginnen met het verdienen van Nodle Cash crypto met behulp van de speciale app. Ontwikkelaars en uitgevers van mobiele apps kunnen de netwerkbibliotheek van het bedrijf installeren om inkomsten te genereren met hun producten. Elk apparaat dat de Bluetooth Low Energy standaard (BLE) gebruikt, kan eenvoudig gebruikmaken van het netwerk.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld