USD/CNY verwachting terwijl het handelsoverschot van China stijgt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een financiële analist voor Invezz, die de aandelen-, cryptocurrency- en forexmarkten bestrijkt. Hij is een analist met… lees meer.
on okt 13, 2021
  • De USD/CNY prijs daalde licht na de laatste handelscijfers van China.
  • Het handelsoverschot van het land liep in september op tot 66 miljard dollar.
  • Dit gebeurde toen de uitvoer met 28,1% steeg, terwijl de invoer daalde tot 17,6%.

De USD/CNY prijs kantelde lager na de relatief sterke Chinese handelsoverschotcijfers die woensdagochtend werden gepubliceerd. Het paar daalde naar 6.4450, wat iets lager was dan het hoogste punt van dinsdag op 6.4593.

Chinese handelscijfers

De Chinese economie hield in september stand, ook al bleven er grote uitdagingen. Uit gegevens van het statistiekbureau blijkt dat de export van het land steeg van 25,6% in augustus tot 28,1% in september. Dit aantal was beter dan de mediane schatting van 21,0%.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het was ook verrassend, aangezien de wereld wordt geconfronteerd met aanzienlijke logistieke uitdagingen, zoals vertragingen in de havens en hogere kosten.

Ondertussen steeg de Chinese invoer in september met 17,6%, na een stijging met 33,1% in de voorgaande maand. Deze daling was voornamelijk te wijten aan de controles van de regering op belangrijke importproducten zoals ijzererts, terwijl ze probeerde de prijzen te beheersen.

Het gevolg was dat het handelsoverschot van het land in september fors opliep. Het land had een totaal handelsoverschot van meer dan $ 66,76 miljard, wat aanzienlijk hoger was dan het hoogtepunt van de vorige maand van $ 58,34 miljard.

In september kreeg de Chinese economie ook te maken met uitdagingen op de vastgoedmarkt, aangezien Evergrande onder druk bleef staan. Sindsdien hebben verschillende andere projectontwikkelaars hun schuld niet betaald. Als zodanig, aangezien de vastgoedsector zo belangrijk is in het land, is de kans groot dat de economische groei zal vertragen.

Later vandaag zal het USD/CNY paar reageren op de laatste Amerikaanse inflatiegegevens. Uit de cijfers blijkt dat de consumentenprijzen in september met 5,3% zijn gestegen, terwijl de kern-CPI met 4,0% is gestegen. Deze gegevens komen een paar dagen nadat de VS de relatief gemengde gegevens over de niet-agrarische loonlijsten publiceerde.

USD/CNY voorspelling

usd/cny

De 1-dag grafiek laat zien dat de USD/CNY prijs de laatste tijd in een krap bereik zit. Het wordt momenteel verhandeld op 6.4459, waar het de afgelopen dagen was. Het paar blijft langs de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden handelen.

Het paar bevindt zich ook iets boven de belangrijke steun op 6.4323, het laagste niveau in september. Daarom zal het paar waarschijnlijk een tijdje in dit bereik blijven en dan lager uitbreken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10