Waarom zijn Sono-Tek aandelen woensdagochtend met 25% gestegen?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 13, 2021
  • Sono-Tek Corporation rapporteert sterke resultaten voor Q2.
  • Het Amerikaanse bedrijf verwacht een omzetgroei met dubbele cijfers voor de komende twee kwartalen.
  • De aandelen van het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf stegen woensdag ongeveer 25%.

De aandelen van Sono-Tek Corporation (NASDAQ: SOTK) stegen woensdagochtend met 25%, aangezien investeerders sterke resultaten verwelkomden voor het fiscale tweede kwartaal. Het bedrijf van $ 87 miljoen heeft nu een K/W ratio van 39,73.

Financiële prestatie

Sono-Tek zei dat de brutowinst in het tweede kwartaal met 28% is gestegen, aangezien de netto-omzet meer dan een half miljoen heeft toegevoegd om uit te komen op $ 4,07 miljoen. De brutomarge bedroeg 51% in het recente kwartaal, wat een groei van 440 basispunten vertegenwoordigt.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het in New York gevestigde bedrijf schreef zijn sterke kwartaalresultaten gedeeltelijk toe aan een hogere vraag naar diagnostische coatings op elektronische apparaten voor COVID-19 testkits.

Inkomen en achterstand

Andere opvallende cijfers waren onder meer een groei van het nettoresultaat met 92% en een stijging van het bedrijfsresultaat met 123%. Op $ 6,3 miljoen, achterstand was een stijging van 45% ten opzichte van 31 mei. Het winstrapport was het eerste van Sono-Tek sinds het eind augustus naar de Nasdaq Capital Market ging.

Toekomstige begeleiding

Sono-Tek sprak zijn vertrouwen uit in het persbericht over de winst dat het momentum zal behouden en een omzetgroei met dubbele cijfers zal noteren in de komende twee kwartalen. De wereldwijde fabrikant van ultrasone coatingsystemen verwacht dat fiscaal 2022 het beste jaar wordt in termen van jaarlijkse omzet in de bedrijfsgeschiedenis.

Opmerkingen van CEO Coccios

Sono-Tek genereerde ongeveer 62% van de kwartaalomzet van buiten de VS en Canada. Volgens CEO Christopher Coccio:

We verwachten aanhoudende internationale groei naarmate landen de COVID beperkingen terugdraaien en de productiecapaciteit weer online brengen. We zien al een toenemende activiteit in ons wereldwijde netwerk van procesontwikkelingslaboratoria. We hebben de kosten in het tweede kwartaal effectief onder controle gehouden en de productmix was gunstig.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money