Problemen in India belemmeren vaccinatie, de crypto gemeenschap helpt

By: Daniela Kirova
on okt 14, 2021
  • India Crypto Relief Fund heeft een deal gesloten met Unicef India om $15 miljoen te doneren.
  • Het fonds doneerde bijna 50% van de vrachtkosten aan Unicef India.
  • Vitalik Buterin schonk 500 Ether en meer dan 50 biljoen Shiba Inu.

India’s cryptocurrency gemeenschap helpt het land het ernstige tekort aan injectiespuiten te overwinnen dat COVID-19 vaccinatie in de weg staat, maar regelgeving en verstoring van de toeleveringsketen vormen problemen.

Slechts 5 van de 160 miljoen beloofde spuiten bereikten het land

In augustus tekende het India Crypto Relief Fund een deal met Unicef India om $ 15 miljoen te doneren voor de levering van 160 miljoen spuiten. De verwachting was dat dit tussen september en januari 2022 zou gebeuren. India heeft echter slechts ongeveer vijf miljoen mensen bereikt. De in New Delhi gevestigde ondernemer Sandeep Nailwal, oprichter van het India Crypto Relief Fund, vertelde Quartz in een interview:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We hebben het geld al aan Unicef India bezorgd. Maar het grotere probleem is de logistiek. Omdat de spuiten direct nodig zijn, moeten we ze via helikopter brengen. De rederijen doen er twee maanden over om de zending te verzenden. Daarom zijn de vrachtkosten behoorlijk hoog.

Volgens zijn schattingen heeft zijn fonds bijna 50% van de vrachtkosten gedoneerd aan Unicef India, voor een bedrag van $ 5-7 miljoen.

Crypto-naar-fiat conversie is tijdrovend

Wereldwijd tekort aan zeecontainers is niet het enige probleem. Het proces om crypto om te zetten in roepies is volgens Nailwal omslachtig en tijdrovend. De belangrijkste reden hiervoor is het ontbreken van een regelgevend kader voor digitale activa in India.

India Crypto Relief Fund heeft sinds april iets meer dan $36 miljoen uitbetaald

Het fonds, opgericht in april 2021, heeft tot doel de overheid te ondersteunen in de strijd tegen COVID-19 door er geld van over de hele wereld naartoe te kanaliseren. Volgens Nailwal heeft zijn fonds $ 36,28 miljoen uitbetaald van de $ 429,59 miljoen die tot nu toe is opgehaald. Het geld werd verzameld in 10 verschillende cryptocurrencies. Volgende week zullen ze ongeveer $ 9 miljoen overmaken.

Ethereum (ETH/USD) medeoprichter Vitalik Buterin schonk in mei 500 Ether en meer dan 50 biljoen Shiba Inu (SHIB/USD). Zijn donatie werd gewaardeerd op maar liefst een miljard. Vanwege de volatiliteit van SHIB bedroeg hun waarde uiteindelijk slechts $ 400 miljoen.

Regelgevende problemen zijn de kers op de taart

In India zijn cryptocurrency operaties niet gereguleerd, wat het crypto-naar-fiat conversieproces behoorlijk ingewikkeld maakt. Nailwal deelde dat zijn fonds in Dubai een entiteit heeft opgericht die crypto in USD krijgt, waarna het wordt omgezet in roepies. De fondsen bereiken India over twee weken.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld