Staat de prijs van Polygon (MATIC) op instorten?

Door:
op okt 14, 2021
  • Richtingsloos handelsgedrag van de munt is een desillusie voor zowel bulls als bears.
  • MATIC zakte dinsdag naar nieuwe tiendaagse dieptepunten.
  • Onregelmatige prijsactie kan het begin zijn van een bear trap of een bullish herstel.

De prijs van Matic verloor dinsdag 8%. Gisteren waren er voorspellingen dat verkopers de controle zouden overnemen, aangezien de prijs onder alle belangrijke Ichimoku niveaus bleef. Ichimoku is een verzameling technische indicatoren die ondersteunings- en weerstandsniveaus weergeven, evenals momentum en trendrichting.

Desillusie voor zowel bulls als bears

Het zijdelingse, richtingloze handelsgedrag van de munt is zowel een desillusie voor bulls als voor bears. Er zijn waarschuwingen geweest voor verkoopdruk op korte termijn, aangezien MATIC onder de kritieke Ichimoku wolk ondersteuningsniveaus blijft. MATIC zakte dinsdag naar nieuwe tiendaagse dieptepunten, maar herstelde zich tegen het einde van de handelssessie. Kopers kwamen binnen en verzamelden zich om de verliezen te recupereren.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Bear trap of bullish herstel?

De grillige prijsactie kan het begin zijn van een bear trap of wijzen op een bullish herstel. De prijs van de munt blijft onder Ichimoku’s Senkou Span A en B, de Kijun-Sen en de Tenkan-Sen, wat betekent dat de dagelijkse vooruitzichten bearish blijven, rapporteren analisten.

Met ongeveer $ 1,19 kwamen kopers binnen om steun te betuigen. Dit waardegebied is ook het 38,2% Fibonacci retracementniveau. Dit betekent dat lagere prijzen zeer waarschijnlijk zijn als verkopers MATIC onder dat niveau duwen. Er is een zeer reëel risico dat Matic snel teruggaat naar het niveau van $ 0,65. Op het moment van publicatie handelde het op $ 1,20.

Kumo Twist komt op 15 oktober

Bulls kunnen grote schade aanrichten als de prijs van de Kumo Twist voor MATIC eraan komt. MATIC zal geen probleem hebben om door de Twist te gaan als de huidige kortetermijnrally resulteert in een shortsqueeze. De Twist, het dunste deel van de Cloud, heeft het potentieel om Matic tot wel $ 2,00 te brengen.

Polygon verhoogt transactiekosten, de community is niet blij

In gerelateerd nieuws verhoogde Polygon de transactiekosten om spamaanvallen op het systeem te voorkomen. Houders zijn echter verre van tevreden, waardoor de munt het risico loopt op een steile correctie. De on-chainactiviteit op het netwerk neemt snel af.

De afgelopen dagen zijn de dagelijkse netwerktransacties gemiddeld bijna gehalveerd. Tussen 3 oktober en 11 oktober daalde het aantal transacties van zes naar drie miljoen. De forse daling lijkt verband te houden met de recente piek in de gasprijs.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld