EUR/USD prognose vooruitlopend op de Amerikaanse detailhandelsverkopen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 15, 2021
  • Het EUR/USD paar herstelde donderdag gestaag.
  • De focus verschuift naar de meest recente gegevens over detailhandelsverkopen in de VS.
  • Analisten verwachten dat de detailhandelsverkopen in september zijn afgenomen.

De EUR/USD prijs herstelde zich gestaag toen traders nadachten over de sterke aantallen aanvankelijke werkloosheidsaanvragen in de VS terwijl ze wachtten op de laatste gegevens over detailhandelsverkopen. Het paar steeg naar 1.1610, wat ongeveer 0,75% boven het laagste niveau van deze maand was.

Aankomende Amerikaanse detailhandelsverkopen

De VS publiceerden deze week sterke economische cijfers. Woensdag publiceerde het Bureau of Labor Statistics (BLS) sterke inflatiecijfers. Uit de cijfers bleek dat de totale consumenteninflatie in de VS in september steeg tot 5,4%, na een stijging met 5,3% in de voorgaande maand. Deze stijging werd gedreven door de stijgende energieprijzen en de aanhoudende aanbodtekorten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Donderdag toonden gegevens van de BLS aan dat het aantal Amerikanen dat een eerste aanvraag voor een werkloosheidsuitkering indiende vorige week sterk daalde. De eerste claims daalden van 329k in de voorgaande week van 293k naar 293k. Aanhoudende claims daalden van 2,7 miljoen naar 2,5 miljoen, het laagste niveau sinds het begin van de pandemie.

De volgende belangrijke katalysator voor de EUR/USD zijn de laatste Amerikaanse detailhandelsverkopen die voor vrijdag gepland staan. De cijfers zullen naar verwachting laten zien dat de detailhandelsverkopen vorige maand zijn gedaald omdat consumenten hogere prijzen vermeden. Ook zijn de lonen niet gelijk opgegaan met de stijgende kosten van artikelen.

Economen gepolst door Reuters verwachten dat uit de gegevens blijkt dat de detailhandelsverkopen in september met 0,7% zijn gedaald, na een stijging van 0,7% in de voorgaande maand. Ook verwachten ze dat de kernwinkelomzet is gedaald van 1,8% naar 0,5%. Tegelijkertijd is de verwachting dat de retailcontrole is gedaald van 2,5% naar 0,4%.

Detailhandelsverkopen zijn een belangrijke maatstaf voor de gezondheid van de economie. Dit komt omdat in de VS de detailhandel de grootste werkgever is, terwijl consumptie het grootste deel van de economie is.

EUR/USD voorspelling

EUR/USD

De 4-uur grafiek laat zien dat het EUR/USD paar een dubbele-bodem patroon vormde op 1.1527. Een dubbele bodem is meestal een bullish teken.

Sindsdien is het paar boven de 25 en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden gestegen. De twee gemiddelden zijn zelfs in de buurt van een bullish crossover. Ook de MACD en de Relatieve Sterkte Index (RSI) bleven stijgen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld