Karen Firestone: deze aandelen hebben een ingebouwde afdekking tegen inflatie

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 15, 2021
  • Karen Firestone bespreekt investeringsstrategie in tijden van stijgende inflatie.
  • Ze houdt meer van Charles Schwab en Blackstone dan van de grote banken.
  • De benchmark S&P 500 index handelt in de buurt van zijn hoogste punt ooit.

De beroemde “cash is trash” commentaar van Bridgewater Associates Ray Dalio vorig jaar was de bijbel voor beleggers te midden van de wereldwijde pandemie. Met de stijgende inflatie wordt het voor beleggers echter een grotere uitdaging om namen te vinden met een ingebouwde afdekking ertegen.

Firestone’s opmerkingen over CNBC’s “Squawk Box”

Volgens Karen Firestone van Aureus Asset Management blijft beleggen in groeiaandelen een slimme investering om zich in te dekken tegen inflatie. Op CNBC’s “Squawk Box” zei ze:

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

We zijn gericht op groei. We houden van bedrijven met enige inflatiehedge. Dus de namen die we leuk vinden, zijn Netflix, Salesforce, CME Group, Twilio, American Express, Visa, United Healthcare en American Tower.

Ze was het ermee eens dat de benchmark S&P 500 index in de buurt van zijn hoogste punt ooit handelde, maar zei dat er nog steeds kansen waren om geld te verdienen in sectoren die niet hebben bijgedragen aan de SPX rally en die meer dan 10% zijn gedaald.

Firestone bezit geen aandelen van de banken van Wall Street

Firestone onthulde in haar interview met CNBC dat ze geen aandelen van de Wall Street banken bezit, aangezien andere spelers in de financiële sector, waaronder Charles Schwab en Blackstone, betere middelen bieden om te spelen in de omgeving met hogere rentetarieven. Ze voegde eraan toe:

Ik denk dat de traditionele grote banken sterker zijn dan verwacht, maar andere kansen zijn een beter rentetarief; als de tarieven omhoog gaan, gaan ze omhoog, en dat kunnen we ook spelen met Charles Schwab.

De grootste Amerikaanse kredietverstrekkers hebben deze week kwartaalresultaten gerapporteerd. Op donderdag zei Morgan Stanley dat de inkomsten in het fiscale derde kwartaal met meer dan 25% zijn gestegen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld