Wie zette de aap op Wall Street?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 18, 2021
  • Een bronzen beeld van Harambe (gorilla) verscheen op Wall Street.
  • Het iconische stierenstandbeeld in Manhattan was bedekt met bananen.
  • De demonstratie was een satire op het kapitalisme dat alleen de rijken helpt rijker te worden.

Jaren nadat Harambe door de autoriteiten van de dierentuin van Cincinnati werd doodgeschoten om een driejarig jongetje te redden dat in de omheining klom, debuteerde vandaag een bronzen beeld van de westelijke laaglandgorilla op Wall Street.

Wall Street is ‘bananas’ geworden

Het gigantische standbeeld van Harambe vond een plek in Bowling Green Park, tegenover het beroemde Charging Bull standbeeld van Wall Street. Wat volgde waren duizenden bananen die het iconische stierbeeld omringden, wat de noodzaak onderstreepte om de ongelijkheid in rijkdom aan te pakken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Volgens de oprichters van Sapien.Network, die achter de verschijning van Harambe in Manhattan zaten, zullen bananen worden uitgedeeld aan de in New York gevestigde gemeenschapskoelkasten en lokale voedselbanken en waren er alleen om duidelijk te maken dat Wall Street “bananas” was geworden en slaagt er niet in om de gewone mensen te omvatten.

Een satire op het kapitalisme

Volgens de organisatoren was de demonstratie is het een satire op het kapitalisme dat de rijken hielp rijker te worden, maar een gemiddelde Amerikaan achterliet. Ze zeiden:

Het gaat niet om het afwijzen van het kapitalisme of het huidige systeem. Het gaat erom dat ze de huidige toekomst buigen en hen meer groepen mensen te laten machtigen. Harambe is een weergave van iets dat ons naar meer dan alleen onszelf laat kijken. Waar streven we naar als mensen? Het gaat om verbinden. Een eenvoudig gebaar van het geven van een banaan bouwt een gemeenschap op. Als samenleving moeten we het samen doen. We kunnen niet blijven vechten om samen te komen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld