Coinbase Pro kondigt de notering van ARPA, AUCTION en PERP aan

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 19, 2021
  • Coinbase Pro heeft de toevoeging van ARPA, AUCTION en PERP aangekondigd.
  • ARPA en AUCTION zijn sinds de aankondiging met 25% gestegen.
  • PERP heeft echter geen vergelijkbare winsten behaald en is de afgelopen 24 uur gedaald.

Coinbase, een toonaangevende cryptocurrency beurs in de VS, is nog steeds bezig met het uitbreiden van de lijst met cryptocurrencies die gebruikers op het platform kunnen verhandelen. De beurs heeft drie nieuwe cryptocurrencies toegevoegd aan Coinbase Pro, wat heeft geleid tot een stijging van de prijzen.

Grote winsten na notering

Een aankondiging uitgegeven door de beurs op 19 oktober verklaarde dat gebruikers op het platform toegang zouden krijgen tot cryptocurrencies zoals ARPA Chain (ARPA/USD), Bounce (AUCTION/USD) en Perpetual Protocol (PERP/USD).

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De beurs verklaarde dat deze drie nieuwe noteringen zouden beginnen te handelen op of na 21.00 uur Pacific Time op 19 oktober, als er voldoende liquiditeit is bereikt. De drie cryptocurrencies zullen beschikbaar zijn voor wisselparen van USD, EUR en USDT.

Na deze notering ondergingen ARPA en AUCTION een groot ‘Coinbase effect’ waardoor de prijzen in een periode van 24 uur met ongeveer 25% stegen. PERP reageerde echter niet op de notering en wekte geen nieuwe kopersinteresse van handelaren.

Nadat de notering openbaar was gemaakt, maakte PERP een lichte winst, maar heeft sindsdien ongeveer 5,6% in waarde verloren in de afgelopen 24 uur, om te beginnen met handelen op $ 16,48 volgens CoinGecko. De altcoin is ook 30,7% lager dan een recordhoogte van $ 24,40 op 30 augustus.

ARPA is het native token van het ARPA Chain netwerk. Het netwerk biedt slimme contracten die privacy bieden en off-chain transacties vergemakkelijken. Vóór de aankondiging van Coinbase had ARPA al een winst van 9% behaald. Na de notering bereikte de altcoin een recordhoogte van $ 0,186. Het is echter iets gedaald van die hoogtepunten tot ongeveer $ 0,171.

AUCTION is het native token van Bounce, een gedecentraliseerd veilingnetwerk. De altcoin won ook met ongeveer 23% in 24 uur na de Coinbase notering om $ 40 te bereiken. Het is echter iets gedaald tot ongeveer $ 38.

Het Coinbase effect

Nieuwe vermeldingen op Coinbase ondergaan meestal aanzienlijke prijswinsten. Niet alle mensen zijn het er echter over eens dat het ‘Coinbase effect’ bestaat. Een rapport van Coin Metrics in juni vorig jaar stelde dat de impact van prijzen na notering op Coinbase Pro werd overschat.

Het rapport toonde aan dat nieuwe vermeldingen op Coinbase geen grote winsten behaalden, zoals wordt gespeculeerd. De resultaten toonden aan dat nieuwe tokens die op de beurs worden genoteerd, tien dagen vóór en tien dagen na de datum van de notering slechts een winst tussen 1% en 14% zien.

Sommige analisten zijn echter nog steeds van mening dat nieuwe Coinbase vermeldingen meestal grote prijsstijgingen ervaren. Volgens Messari, een populair crypto analysebedrijf, resulteert het Coinbase effect in een winst van ongeveer 90% binnen vijf dagen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money