DXY voorspelling: het patroon wijst op een grote daling

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 19, 2021
  • De dollarindex heeft een deel van de winst van deze maand tenietgedaan.
  • Het heeft een dubbele top patroon gevormd op de 4-uur grafiek.
  • Daarom zal de index waarschijnlijk binnenkort lager uitbreken.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) daalde tot het laagste niveau sinds 4 oktober, omdat beleggers het risico-on-sentiment omarmden. De index handelt op $93,70, wat deze maand ongeveer 0,90% onder het hoogste niveau was.

Risk-on sentiment

De dollarindex heeft zich deze week teruggetrokken omdat beleggers risico omarmen. De VS heeft deze maand al de belangrijkste economische cijfers gepubliceerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Twee weken geleden publiceerden de VS de laatste non-farm payrolls (NFP) data. Uit de cijfers bleek dat de werkloosheid daalde tot het laagste niveau sinds het begin van de pandemie. Ook de participatiegraad en de lonen stegen, ook al voegde de economie minder banen toe dan verwacht.

Vorige week reageerde de DXY index op de inflatiecijfers van het land. De totale consumentenprijsindex steeg marginaal van 5,3% in augustus tot 5,4% in september. Deze stijging was beter dan de mediane schatting van 5,3%. De kern-CPI, exclusief de vluchtige voedings- en energieproducten, bleef stabiel op 4,0%.

Uit aanvullende vrijdag gepubliceerde gegevens bleek dat consumenten niet onder de indruk waren van de stijgende inflatie. De detailhandelsverkopen stegen in september sneller dan verwacht. Consumentenvertrouwen gedaald tot het laagste niveau in tien jaar.

De Amerikaanse dollarindex daalt, zelfs als de wereldwijde risico’s toenemen. Uit maandag gepubliceerde gegevens bleek bijvoorbeeld dat de economische groei van China vertraagde. Tegelijkertijd is er wereldwijd een aanhoudende energiecrisis terwijl de prijs van steenkool en aardgas dendert.

Er zijn ook logistieke uitdagingen, aangezien scheepvaarthavens en luchthavens overweldigd raken. Vorige week zei Dubai Airport dat het zijn vrachtafhandelingsactiviteiten zal onderbreken omdat het de achterstand wegwerkt.

De DXY index zal vervolgens reageren op de laatste woningstart- en bouwvergunningencijfers die dinsdag verschijnen. Uit de gegevens blijkt dat de woningbouw het in oktober relatief goed heeft gedaan.

Dollarindex voorspelling

Dollar index

De 4-uur grafiek laat zien dat de dollarindex de afgelopen dagen in een bearish trend is geweest. Deze trend vond plaats nadat de index een dubbele top patroon had gevormd op $ 94,52. Bij prijsactie analyse is een patroon met dubbele top meestal een bearish teken.

Sindsdien heeft het paar de kin van dit dubbele toppatroon en het Fibonacci-retracementniveau van 23,6% overschreden. Daarom is het pad van de minste weerstand naar beneden, met de volgende belangrijke ondersteuning op het 50% retracement niveau op $ 93,22.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld