EUR/USD voorspelling naarmate het resultatenseizoen vordert

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 20, 2021
  • De EUR/USD heeft een sterke rally doorgemaakt terwijl het winstseizoen voortduurt.
  • Bedrijven als Netflix, Philip Morris en Goldman Sachs boekten sterke resultaten.
  • Het paar zou met nog eens 1% kunnen stijgen tot 1,1750.

De EUR/USD prijs steeg gedurende de zes opeenvolgende dagen toen beleggers zich concentreerden op de relatief solide bedrijfswinsten en de meest recente inflatiegegevens van de eurozone. Het paar steeg naar een hoogtepunt van 1,1670, wat ongeveer 1% boven het laagste niveau deze maand was.

Inkomstenseizoen gaat door

De Amerikaanse dollar heeft zich teruggetrokken toen beleggers nadachten over de relatief sterke kwartaalresultaten uit de Verenigde Staten. Dinsdag kondigde Netflix, het gigantische streamingbedrijf, solide resultaten aan toen de vraag naar zijn diensten toenam. Het bedrijf voegde in het derde kwartaal 4,4 miljoen leden toe, terwijl de omzet en winstgevendheid hoger waren dan verwacht.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Vorige week maakten ook grote Wall Street banken zoals Morgan Stanley, JP Morgan en Citigroup sterke resultaten bekend. De kers op de taart was Goldman Sachs, die recordwinsten boekte toen de inkomsten uit investment banking stegen. Bedrijven die deze week sterke resultaten aankondigden, zijn Verizon, Bank of New York Mellon en Philip Morris.

De EUR/USD steeg ook na de relatief solide inflatiecijfers van de Europese Unie. Uit gegevens van Eurostat blijkt dat de consumentenprijzen in september licht stegen. Precies, de totale CPI steeg van 3,0% in augustus naar 3,4% in september. De kern CPI, die de volatiele voedsel- en energieprijzen buiten beschouwing laat, steeg van 1,6% naar 1,9%.

Helaas zal deze inflatoire druk nog een tijdje aanhouden. Bovendien lijken de kosten van alles te stijgen naarmate de verstoringen van de toeleveringsketen aanhouden. Ook is de prijs van ruwe olie naar het hoogste niveau in zeven jaar gestegen, terwijl aardgas naar een recordhoogte is gestegen.

Daarom denken analisten dat de Europese Centrale Bank (ECB) en de Federal Reserve eerder dan verwacht zullen beginnen met verkrappen. De Fed zal naar verwachting dit jaar beginnen met het afbouwen van de activa aankopen. De EUR/USD zal vervolgens reageren op de laatste Philadelphia Fed productie-index en de eerste aanvragen voor werkloosheid,

EUR/USD voorspelling

EUR/USD

De 2-uur grafiek laat zien dat de EUR/USD vorige week een sterke bodem vormde op 1,1530. Sindsdien bevindt het paar zich in een langzame opwaartse trend en handelt het momenteel op 1,1645. Het paar is erin geslaagd om boven het belangrijkste weerstandsniveau op 1,1640 te komen, wat de halslijn was van het patroon met dubbele bodem.

Het is ook gestegen boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 perioden. Daarom is het pad van de minste weerstand voor het paar naar boven. Het volgende belangrijke weerstandsniveau om naar te kijken is 1,1750, wat ongeveer 1% boven de huidige prijs ligt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money