Vooruitzichten voor de goudprijs: niveaus om in de gaten te houden

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on okt 20, 2021
  • De goudprijs schommelt rond de $1.780 na de verzwakking van de dollar.
  • Lagere rente op staatsobligaties heeft het edelmetaal een boost gegeven.
  • Het opwaartse potentieel van de goudprijs is beperkt te midden van een waarschijnlijk herstel van de dollar.

De goudprijs schommelt rond de 1.780 dollar te midden van een daling van de waarde van de Amerikaanse dollar. De daling van de rente op staatsobligaties heeft het edelmetaal verder gestimuleerd.

gold price
Goudprijs

Verzwakking van de Amerikaanse dollar

De goudprijsstijgingen op woensdag zijn grotendeels gebaseerd op de waardedaling van de Amerikaanse dollar. De omgekeerde correlatie tussen edelmetalen en de dollar betekent dat de zwakte van de dollar een bullish klimaat voor goud creëert. Op het moment van schrijven daalde de dollarindex met 0,07% tot 93,71.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Een verbetering van het risicosentiment heeft de aantrekkingskracht van de valuta als veilige haven verminderd. Tegelijkertijd is de aandelenmarkt aan het herstellen met de Dow Jones op het hoogste niveau sinds eind augustus. De technologiezware S&P 500 staat ook op het hoogste punt in een maand.

De daling van de Amerikaanse obligatierente heeft de goudprijs verder opgedreven. De benchmarkrente op tienjarige staatsobligaties staat op 1,64 na een daling van zijn intradag hoogtepunt van 1,67. Het is duidelijk dat beleggers hun weddenschappen op het verhogen van de rentetarieven door de Federal Reserve tegen volgend jaar hebben verlaagd.

Ondanks de daling van de waarde van de Amerikaanse dollar, zal de opwaartse beweging van goud waarschijnlijk beperkt zijn. Dit is zolang het ondersteuningsniveau van de dollarindex van $ 93,50 stabiel blijft.

Technische vooruitzichten voor de goudprijs

Na dinsdag te zijn gedaald tot een laagste punt in de loop van de dag van 1.767,03, is het edelmetaal met meer dan 1% hersteld. Vervolgens handelt het boven de 1.780, wat sinds het begin van het jaar een cruciaal niveau is voor goud.

Op het moment van schrijven steeg de goudprijs met 0,99% tot 1.787,03. Opmerkelijk is dat het metaal het grootste deel van oktober rond de 1.760 handelde. Als zodanig heeft de stijging naar de huidige zone beleggers enthousiast gemaakt over de onderliggende drijfveren en de volgende stap.

Op de 2-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Hoewel deze technische indicatoren verdere winsten voor de grondstof aangeven, ben ik van mening dat het opwaartse potentieel vrij beperkt is. Deze bewering is grotendeels gebaseerd op de fundamenten.

Op korte termijn verwacht ik dat 1.780 een cruciaal ondersteuningsniveau voor de goudprijs zullen blijven. Het zal waarschijnlijk weerstand ondervinden bij 1.789.00. De bulls slagen er misschien in om het hoger te duwen naar 1.796,57 voordat ze zich terugtrekken. Aan de andere kant kan het onder 1.780 dalen om ondersteuning te vinden langs de 25-daagse EMA op 1.775,05.

gold price
Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld