DXY voorspelling: de dollarindex is nog niet uit het bos

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on okt 21, 2021
  • De Amerikaanse dollarindex stabiliseerde donderdag.
  • Dit gebeurde nadat de VS sterke eerste gegevens over werkloosheidsaanvragen had vrijgegeven.
  • De VS publiceerde ook sterke cijfers over bestaande huizenverkopen.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) bevond zich donderdag in een krap bereik, nadat investeerders nadachten over de relatief sterke aanvankelijke werkloosheidsclaims in de VS en bestaande gegevens over de huizenverkopen. De index handelt op $ 93,65, iets boven het dieptepunt van deze week van $ 93,48.

Werkloosheidsclaims en bestaande woningverkopen

De grootste katalysator voor de Amerikaanse dollarindex op donderdag waren de laatste aanvankelijke werkloosheidscijfers. Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) daalden de eerste aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen vorige week tot een postpandemisch dieptepunt van 290k. Dit was een betere prestatie dan de stijging van 296k vorige week. Het was ook beter dan de gemiddelde schatting van 300k.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Verdere gegevens toonden aan dat de aanhoudende claims vorige week daalden van 2,6 miljoen naar 2,48 miljoen. Analisten hadden een bescheiden daling van 2,55 miljoen verwacht. Op het hoogtepunt van de pandemie hadden de VS meer dan 20 miljoen mensen die een aanvraag voor een werkloosheidsuitkering indienden.

Deze cijfers, in combinatie met het feit dat de werkloosheid is gedaald tot 4,8%, zijn signalen dat de arbeidsmarkt krapper wordt. Ook toonden recente gegevens aan dat de Verenigde Staten meer dan 10 miljoen vacatures hadden.

Daarom bestaat de mogelijkheid dat de Federal Reserve eerder dan verwacht met de verkrappingscyclus begint. Bovendien liggen de consumentenprijzen beduidend boven de doelstelling van 2,0%. Deze prijzen zullen naar verwachting blijven stijgen, aangezien de supply chain uitdagingen blijven bestaan.

De Amerikaanse dollarindex steeg ook na de sterke huizengegevens. Volgens de National Association of Realtors stegen de verkopen van bestaande woningen in september tot meer dan 6,29 miljoen. Dit was een betere prestatie dan de vorige 5,88 miljoen en de verwachte 6,09 miljoen. Daarom wordt de woningsector krapper en stijgen de prijzen, wat nog een reden is waarom de Fed eerder zou kunnen normaliseren.

Voorspelling van de Amerikaanse dollarindex

Dollar index

De 4-uur grafiek laat zien dat de DXY index zich de laatste tijd in een sterke uitverkoop bevindt. Het is met bijna 1% gedaald ten opzichte van het hoogste niveau deze maand. De prijs is ook onder de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gedaald. Het ligt ook iets boven het 38,2% Fibonacci retracementniveau.

Daarom is het pad van de minste weerstand voor de dollarindex neerwaarts, met het volgende belangrijke ondersteuningsniveau bij de 50% retracement op $ 93,22.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money