Keith Meister over inflatie: “niet voor alle aandelen slecht”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 21, 2021
  • Meister zegt dat inflatie alleen slecht is voor een handvol aandelen.
  • Hij legde uit waarom mega-cap technamen nog steeds een betere keuze zijn dan obligaties.
  • Meister herhaalde dat de economie van de VS in het algemeen er goed voor staat.

De inflatie heeft ongeveer 41% van de individuele Amerikaanse beleggers “voorzichtiger” gemaakt met betrekking tot de aandelenmarkt, maar Keith Meister van Corvex Capital zegt dat het “niet slecht is voor alle aandelen”.

Opmerkingen van Meister over het ‘Halftime Report’ van CNBC

In het “Halftime Report” van CNBC zei Meister dat de inflatie slechts slecht was voor een handvol aandelen die geen prijszettingsvermogen hadden.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

U wilt dus bedrijven bezitten die van hoge kwaliteit zijn met sterke balansen en een product hebben dat de prijs kan doorberekenen en een reële nominale winstgroei heeft in een wereld, zelfs als er inflatie is.

Meister was het ermee eens dat er in de komende twaalf maanden verschillende “false positives” zouden kunnen zijn die erop wijzen dat de inflatie niet van voorbijgaande aard zal zijn, maar herhaalde dat de Amerikaanse economie in het algemeen in goede vorm verkeerde.

Beleggen in aandelen is een no-brainer voor Meister

Volgens Meister blijven mega-cap technologienamen zoals Apple, Microsoft, Amazon en Facebook een slimmere keuze dan de 10-jarige obligatie met een rendement van 1,67%, omdat de techreuzen de winst waarschijnlijk tot 20% per jaar zullen laten groeien voor de komende vijf jaar.

Dus, wil ik deze aandelen kopen en een positief rendement hebben of wil ik obligaties kopen met een rendement van 1,67% en een inflatiegarantie van 4% tot 5% hebben waardoor ik kapitaal verlies? Het lijkt mij dat de voor de hand liggende handel nog steeds is om aandelen te bezitten.

Apple, Microsoft, Amazon en Facebook vormen samen ongeveer 20% van de benchmark S&P 500 index die nu bijna zijn recordhoogte bereikt, met een groei van iets minder dan 25% tot nu toe. De tech titanen zullen volgende week hun financiële kwartaalresultaten rapporteren.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money