Associated Press gebruikt Chainlink (LINK) node om gegevens te publiceren

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 22, 2021
  • Associated Press lanceert zijn eigen Chainlink node.
  • Het persbureau is begonnen dat de focus op blockchain was om vertrouwen op te bouwen.
  • Dit is niet de eerste keer dat Associated Press de presidentsverkiezingen van 2020 op Ethereum publiceert.

Associated Press heeft aangekondigd dat het een Chainlink (LINK/USD) node zal lanceren om ervoor te zorgen dat de datasets beschikbaar zijn voor de beste blockchains. Chainlink is het grootste gedecentraliseerde netwerk van orakels ter wereld, waarmee slimme contracten op elke blockchain nu kunnen communiceren met de real-world gegevens van het bedrijf.

Door samen te werken met een Chainlink knooppunt, worden de gegevens van het bedrijf gedistribueerd en rechtstreeks verkocht aan de applicaties die op verschillende blockchains te vinden zijn. De gegevens zullen cryptografieborden bevatten om te verifiëren dat deze afkomstig zijn van Associated Press.

Gegevens om belangrijke processen te automatiseren

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat de gegevens die beschikbaar zullen zijn op het Chainlink knooppunt, Amerikaanse race-oproepen, economische gegevens, sportgame-resultaten en zakelijke financiële gegevens omvatten.

De gegevens kunnen ook worden gebruikt voor het automatiseren van belangrijke processen op het platform dat on-chain draait, zoals het publiceren van informatie over verkiezingsresultaten, het lanceren van on-chain transacties wanneer de kwartaalfinanciën worden vrijgegeven of het uitleggen van de aard van niet-fungible tokens op basis van real-wereldevenementen.

Over deze samenwerking zei de directeur van Chainlink Labs, William Herkelrath, dat:

AP heeft zichzelf gevestigd als een van de meest vertrouwde onafhankelijke nieuwsorganisaties ter wereld voor realtime nieuws in alle formaten. Gezien de grote en voortdurend groeiende opslagplaats van feiten en gegevens, gecombineerd met Chainlink’s beproefde Oracle infrastructuur voor het leveren van betrouwbare datafeeds over toonaangevende blockchain netwerken, is het logisch dat de AP een Chainlink Oracle knooppunt lanceert en innovatie binnen opkomende slimme contractindustrieën ondersteunt.

Associated Press stelt verder dat haar datasets, die nu beschikbaar zullen zijn via Chainlink, zullen komen in de vorm van slimme contracten om resultaten te activeren wanneer aan verschillende voorwaarden wordt voldaan. Slimme contracten worden steeds populairder, vandaar dat dit nieuwe initiatief Associated Press in staat zal stellen op gelijke voet te staan met sectoren zoals gedecentraliseerde financiën (DeFi) en niet-vervangbare tokens (NFT’s).

Chainlink is een technologie die mensen de ideale manier biedt om wereldwijd slimme contractontwikkelaars directe toegang te bieden tot directe, on-demand toegang tot de vertrouwde economische, sport- en race-oproepgegevens.

Dwayne Desaulniers, de directeur van blockchain en datalicenties Associated Press, verklaarde dat,

Door met Chainlink te werken, kan deze informatie compatibel zijn met elke blockchain. De open-source software is betrouwbaar, veilig en wordt veel gebruikt in toonaangevende blockchain netwerken.

Associated Press en blockchain

Dit is niet de eerste keer dat Associated Press zich in de blockchain waagt. In 2020 werkte het bedrijf samen met Everipedia om Amerikaanse race-oproepen op de Ethereum (ETH/USD) blockchain te publiceren. Eerder dit jaar verkocht het persbureau ook zijn eerste media NFT. Het is hier nog steeds actief mee bezig om ervoor te zorgen dat verzamelaars toegang hebben tot tokenized nieuws.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld