IOTA lanceert slimme bèta contracten zonder kosten

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali speelt een sleutelrol in het cryptocurrency-nieuwsteam. In zijn vrije tijd reist hij graag en speelt hij graag cricket,… read more.
on okt 22, 2021
  • IOTA lanceert slimme contracten die als eerste kosteloze transacties aanbieden.
  • De nulkostenstructuur wordt mogelijk gemaakt door de aanpasbare uitvoeringskosten.
  • De slimme contracten worden ook geleverd met onbeperkte schaalbaarheid.

Op 21 oktober lanceerde de IOTA Foundation een bètaversie van de slimme contracten van het netwerk. Volgens het bedrijf zullen deze slimme contracten hoge snelheden bieden en functionaliteit bieden zonder transactiekosten.

De bèta-smart contracten zullen ook interoperabiliteit bieden tussen IOTA- en ERC-20 tokens vanwege het gebruik van een Ethereum Virtual Machine (EVM). Door deze interoperabiliteit kunnen de slimme contracten worden geschreven met behulp van Ether’s Solidarity taal die is gekoppeld in de kluwen van de IOTA. Het is ook ontwikkeld met behulp van Go en Rust taal, die ook interoperabiliteit bieden.

Eerste kostenloze slimme contracten

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

De bèta-slimme contracten zullen ontwikkelaars van slimme contracten ook in staat stellen hun eigen uitvoeringskosten in te stellen. Dit wordt op een dynamische manier gedaan, zodat de vergoedingen worden gestimuleerd, die aanzienlijk zullen dalen omdat verschillende ketens zullen strijden om het werk van het uitvoeren van een slim contract.

Dit slimme contract is het eerste in de branche omdat het gebruikers in staat stelt om slimme contracten te implementeren op een netwerk dat geen kosten in rekening brengt. Volgens de CEO van de IOTA Foundation, Dominik Schiener, zal de nieuwe smart contract update de ondersteuning van het netwerk vergroten.

‘We zijn van mening dat een groot deel van onze partnerschappen met multinationale entiteiten, overheidsinstanties, evenals de interesse die we ontvangen van startups, kmo’s en crypto-dApp operators te wijten zijn aan het feit dat IOTA waardeloos is. De vergoedingen zelf, en vooral hun volatiliteit, zetten de bedrijfsmodellen onder druk en zijn het tegenovergestelde van een economische motor.

In maart heeft IOTA Foundation aangekondigd dat het het alpha IOTA Smart Contracts Protocol zou uitbrengen. Dit protocol zou worden gemaakt om ontwikkelaars te helpen slimme contracten te lanceren en gedecentraliseerde financiering (DeFi) en niet-vervangbare tokens (NFT’s) te bouwen.

Schiener verklaarde ook dat het lanceren van slimme contracten een cruciaal onderdeel zou toevoegen aan het ecosysteem van IOTA. Bovendien zouden de slimme contracten iedereen in staat stellen om dApps te maken die worden ondersteund door standaard Ethereum tooling, terwijl ze later een gratis basis en voorspelbare maar lage uitvoeringskosten gebruiken.

Cardano vs. IOTA smart contract lancering

Vorige maand lanceert Cardano (ADA/USD) slimme contracten om de ontwikkeling van DeFi op het netwerk te ondersteunen. Terwijl sommige mensen beweerden dat de lancering van slimme contracten laat was binnengekomen, verwierp de oprichter van het netwerk, Charles Hoskinson, deze beweringen en beweerde dat het te laat lanceren van een slim contract zijn eigen voordelen had.

De slimme contractlancering van IOTA verschilt van die van Cardano omdat IOTA onbeperkte schaalbaarheid biedt, terwijl Cardano momenteel op zoek is naar een schaaloplossing die later moet worden geïmplementeerd. IOTA stelt gebruikers ook in staat om zonder moeite activa over verschillende blockchains over te dragen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld