Kan Facebook zijn imago herstellen na interne lekken?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh is een actieve volger van wereldaangelegenheden, technologie, een fervent lezer en speelt graag tafeltennis in zijn vrije tijd. read more.
on okt 26, 2021
  • Insider's Blodget zegt dat het management van FB zich inzet om de problemen aan te pakken.
  • Hij is het ermee eens dat het even zal duren voordat de social media gigant zijn algoritme heeft gerepareerd.
  • Facebook aandelen zijn dinsdag met 2,0% gedaald.

Facebook Inc (NASDAQ: FB) staat onder hevige kritiek sinds Frances Haugen het bedrijf eerder deze maand ervan beschuldigde bedrijfswinsten boven veiligheid te stellen, maar Henry Blodget van Insider is ervan overtuigd dat FB uiteindelijk zijn imago zal verbeteren.

Facebook zet zich in om de problemen aan te pakken

Op de “Squawk Box” van CNBC zei Blodget dat het management van Facebook vastbesloten was om de onthulde problemen aan te pakken.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Ze hebben het over het afknijpen van veel van de echt slechte dingen. Een van de dingen die Haugen opmerkte, was dat FB zijn algoritme voor engagement had geoptimaliseerd. Dus ze zullen het blijven verfijnen. Maar ik denk niet dat ze het plotseling en radicaal zullen loskoppelen.

Facebook zei gisteravond dat zijn verkopen in het fiscale derde kwartaal de schattingen misten, omdat de recente privacywijzigingen van Apple de advertentie inkomsten troffen. De aandelen van de social media gigant zijn dinsdag met ongeveer 2,0% gedaald.

Facebook heeft tijd nodig om zijn algoritme te repareren

Blodget vindt het een “lastig” probleem dat tijd nodig heeft om op te lossen, omdat Facebook een manier moet vinden om de betrokkenheid te verminderen, zoals Haugen suggereerde, terwijl het ondertussen inhoud blijft weergeven die mensen nog steeds op hun feeds willen zien.

Ja, ze moeten blijven verbeteren. Maar het is geen eenvoudig probleem. Het hele idee is om mensen de kans te geven om te delen wat ze willen delen. En dan om erachter te komen wat te versterken; het is echt lastig.

Al met al, concludeerde hij, is er nog veel werk aan de winkel om dergelijke problemen tot een minimum te beperken en bedrijven, waaronder Facebook, werkten consequent aan het veiliger en beter maken van hun platforms.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money