Vooruitzichten voor de prijs van ruwe olie: China’s interventie is misschien niet genoeg

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… lees meer.
on okt 26, 2021
  • De prijs van ruwe olie handelt boven $85.
  • China's interventie om de kolenprijzen onder controle te houden.
  • Beleggers zullen ook enthousiast zijn over de Amerikaanse voorraadgegevens van deze week.

De prijs van ruwe olie handelt boven $ 85 te midden van de aanhoudende bullish vooruitzichten. De energiecrisis blijft de markt stimuleren.

crude oil price
Ruwe olieprijs

Vraag/aanboddynamiek

De aanhoudende energiecrisis heeft de prijs van ruwe olie blijven doen stijgen. In haar meest recente pogingen om de situatie het hoofd te bieden, is de Chinese regering van plan de prijsschommelingen van steenkool te beperken. Bovendien wil de regering van het Midden-Koninkrijk mijnwerkers graag helpen om het aanbod van het product te vergroten.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Hoewel de interventie de crisis waarschijnlijk zal verlichten, is het misschien niet voldoende om deze op korte termijn onder controle te krijgen. Dit is grotendeels te wijten aan de onwaarschijnlijkheid voor het land om het bestaande verbod op de invoer van kolen uit Australië in de nabije toekomst ongedaan te maken.

Voorafgaand aan de handelsspanningen was Australië de belangrijkste bron van steenkool die in China werd gebruikt. Het huidige kolentekort en de algehele stroomschaarste zullen naar verwachting de vraag naar ruwe olie stimuleren, vooral met de verwachte strenger dan verwachte winter op het noordelijk halfrond.

In de daaropvolgende sessies zal de prijs van ruwe olie ook reageren op de wekelijkse voorraadgegevens in de VS. In de vorige release registreerde EIA een trekking van 431.000 vaten vergeleken met de voorspelde build van 1.857 miljoen. Voor de week die eindigde op 22e oktober verwachten analisten een stijging van 1,650 miljoen vaten.

Vooruitzichten ruwe olieprijs

De prijs van ruwe olie blijft boven het cruciale ondersteuningsniveau van 80 tijdens de zeer bullish vooruitzichten. Sinds het begin van het jaar zijn de Brent futures met 68,84% gestegen. Alleen al in oktober is het met 9,18% gestegen, terwijl het bijna drie weken gestaag boven de 80 handelde.

Ter vergelijking: het daalde het afgelopen jaar met 40,46% in dezelfde periode. In oktober 2020 handelde de benchmark voor wereldwijde olie binnen een vrij krap bereik, terwijl hij weerstand vond op $ 43,75.

Op het moment van schrijven daalde Brent olie met 0,44% tot 85,54. Op een 3-uur grafiek handelt het boven de 25 en 50-daagse exponentiële voortschrijdende gemiddelden. Bovendien wijst de vorming van een oplopend kanaal op verdere winst in de daaropvolgende sessies.

Ik blijf optimistisch over de prijs van ruwe olie en verwacht dat deze op korte termijn boven het cruciale niveau van 80 zal blijven. Nadat ze het doel van 85 hebben bereikt en overtroffen, zullen bulls er waarschijnlijk naar streven om het hoogtepunt van 2018 van 87,01 opnieuw te testen.

Aangezien ze echter genoeg momentum verzamelen om dit doel te bereiken, zullen Brent futures waarschijnlijk binnen een bereik tussen het ondersteuningsniveau van 85 en het hoogste punt van maandag van 86,70 liggen. Onder de ondergrens van het kanaal is een hertest van de ondersteuningszone op 82.50 waarschijnlijk.

crude oil price
Ruwe olieprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money