Goudprijsprognose na sterke Amerikaanse NFP gegevens

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on nov 5, 2021
  • De goudprijs bleef stabiel na de sterke banencijfers in de VS.
  • De VS voegde in oktober meer dan 543.000 banen toe, terwijl het werkloosheidspercentage daalde tot 4,6%.
  • De gegevens kwamen twee dagen na het agressieve besluit van de Fed.

De goudprijs was vrijdag weinig veranderd na de relatief sterke Amerikaanse non-farm payrolls (NFP) gegevens en het agressieve rentebesluit van de Federal Reserve. Het metaal handelt op $ 1.790, wat iets hoger was dan het dieptepunt van deze week van $ 1.750.

Amerikaanse NFP gegevens

De Amerikaanse arbeidsmarkt deed het relatief goed in oktober toen de economie zich herstelde. Volgens het Bureau of Labor Statistics (BLS) heeft de Amerikaanse economie in oktober meer dan 543k banen gecreëerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Dit was een betere prestatie dan de mediane schatting van 400k. Het was ook een sterkere lezing dan de vorige 312k. Tegelijkertijd verminderde de overheid haar personeelsbestand met ongeveer 70k, terwijl de particuliere sector meer dan 604k werknemers toevoegde.

Het werkloosheidspercentage in de VS daalde tot 4,6% tijdens een pandemie, terwijl de lonen met 4,9% stegen. De participatiegraad bleef in oktober onveranderd op 61,6%. Deze cijfers laten dus zien dat het relatief goed gaat met de economie.

De NFP gegevens kwamen twee dagen nadat de Federal Reserve haar agressieve rentebesluit had genomen. De door Jerome Powell geleide centrale bank liet de rente onveranderd tussen 0,0% en 0,25%. Tegelijkertijd besloot de bank haar activa-aankopen met $15 miljard af te bouwen. De hoop is om de aankopen in juni volgend jaar te beëindigen.

Daarom zullen de vandaag gepubliceerde NFP-gegevens de bank waarschijnlijk meer prikkelen om door te gaan met haar agressieve beleid. Bovendien valt de daling van de werkloosheidsgraad samen met een periode van hoge inflatie.

Vorige week gepubliceerde gegevens laten zien dat de persoonlijke consumentenuitgaven (PCE) in september met 4,4% zijn gestegen. Dit was het hoogste niveau in meer dan 30 jaar. De totale consumentenprijsindex (CPI) is ook naar het hoogste niveau in 13 jaar gesprongen.

Goudprijs voorspelling

De 1-dag grafiek laat zien dat de goudprijs zich de afgelopen dagen in een gestage bullish trend bevindt. Het is met ongeveer 4,25% gestegen ten opzichte van het laagste niveau sinds september. Het is ook tussen het stijgende kanaal dat in het zwart wordt weergegeven. De prijs is ook boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen gestegen, terwijl de Relatieve Sterkte Index (RSI) is gestegen.

Daarom zal goud waarschijnlijk een bullish trend handhaven, aangezien stieren zich richten op de bovenkant van het stijgende kanaal. Het volgende belangrijke niveau om in de gaten te houden, zal waarschijnlijk stijgen naar de belangrijkste weerstand op $ 1.833, het hoogste niveau in juli en augustus.

gold price
gold price
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld