Voorspelling USD/JPY: bearish vlag vormt zich vóór inflatiecijfers

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een financiële analist voor Invezz, die de aandelen-, cryptocurrency- en forexmarkten bestrijkt. Hij is een analist met… lees meer.
on nov 10, 2021
Updated: mei 26, 2022
  • Het USD/JPY paar daalde deze maand scherp.
  • De daling vond plaats toen de divergentie tussen de Fed en de BOJ groter werd.
  • Het paar zal vervolgens reageren op de laatste Amerikaanse inflatiegegevens.

De USD/JPY prijs bevindt zich binnen een krap bereik terwijl investeerders wachten op de komende Amerikaanse consumenteninflatiegegevens. Het paar daalde naar een dieptepunt van 112,83, het laagste niveau sinds 11 oktober. Het is meer dan 1,57% gedaald onder het hoogste niveau in oktober.

Aankomende Amerikaanse inflatiecijfers

De USD/JPY heeft het de afgelopen dagen moeilijk gehad. De zwakte begon na het rentebesluit van de Federal Reserve van vorige week. De Fed besloot haar aankopen van activa af te bouwen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Daarna versnelde het nadat de VS sterke banencijfers in oktober publiceerden. De cijfers toonden aan dat de economie in oktober meer dan 500.000 banen heeft toegevoegd, terwijl het werkloosheidscijfer daalde.

De volgende belangrijke katalysator voor het USD/JPY paar zullen de komende Amerikaanse inflatiegegevens zijn. Deze cijfers zullen meer hints geven over wat de Fed zal doen.

Analisten verwachten dat de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) is gestegen naar een 31-jaars hoogtepunt van 5,8%, aangezien de energieprijzen stegen. Ze verwachten ook dat de kern CPI in oktober is gestegen tot 4,3%.

Dinsdag bleek uit gegevens van het statistiekbureau dat de Amerikaanse producentenprijsindex (PPI) in oktober met 8,6% is gestegen. De kern PPI steeg met 6,8%. Deze aantallen waren relatief lager dan de schattingen.

Sterker dan verwachte inflatiecijfers in de VS zullen een signaal zijn dat de Fed door zal gaan met haar verkrappingsfase. Als zodanig zal de kloof tussen de Federal Reserve en de Bank of Japan nog groter worden. De BOJ handhaafde haar gematigde beleidsstandpunt.

Dinsdag toonden gegevens uit Japan aan dat het overwerkloon in het land daalde van 6% in augustus tot 4,40% in september. In dezelfde periode vertraagde de gemiddelde contante winst van 0,6% naar 0,2%.

USD/JPY voorspelling

USD/JPY

De 4-uur grafiek laat zien dat het USD/JPY paar de laatste tijd in een belangrijke bearish trend zit. Gaandeweg is het paar onder het 23,6% Fibonacci retracementniveau gekomen. Het bewoog zich ook onder de onderkant van het dalende kanaal dat in groen wordt weergegeven.

Het USDJPY paar is ook onder het 25-daags voortschrijdend gemiddelde gedaald, terwijl de MACD indicator in een neerwaartse trend zat. Het lijkt ook een bearish vlagpatroon te vormen.

Daarom zal het paar de komende dagen waarschijnlijk lager uitkomen. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke ondersteuningsniveau de 50% retracement op 111,88.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, Capital.com
9.3/10