Binance CEO Changpeng Zhao spreekt over crypto regelgeving

Door:
op nov 16, 2021
Listen to this article
  • Changpeng Zhao heeft verklaard dat Binance werkt aan een gecentraliseerde structuur.
  • Zhao verwelkomde ook regelgeving in deze sector.
  • Hij merkte verder op dat Binance een brug wilde zijn tussen decentralisatie en het traditionele systeem.

Binance is een van de beurzen die dit jaar te maken hebben gehad met veel regelgevend toezicht. De CEO van de beurs, Changpeng Zhao, heeft verschillende wijzigingen aangebracht om ervoor te zorgen dat de uitwisseling voldoet aan de eisen.

In een CNBC interview sprak Zhao over de stand van de crypto regelgeving en hoe deze de sector hebben getransformeerd.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Zhao verwelkomt crypto regelgeving

Crypto regelgeving is een belangrijk iets geworden in de crypto sector, waarbij verschillende landen zich inzetten om ervoor te zorgen dat investeerders die aan deze sector deelnemen de bescherming kunnen krijgen die ze nodig hebben, gezien de vluchtige aard.

Zoals eerder vermeld, heeft Binance te maken gehad met veel regelgevend toezicht. In het recente interview verklaarde Zhao dat Binance zich op een “cruciaal punt” bevond waar het aan het veranderen was van een technologiebedrijf in een financiële dienstverlener.

Zhao verklaarde dat Binance de afgelopen vijf of zes maanden heeft gewerkt aan naleving van de regelgeving om te voldoen aan de beschrijving van een financiële dienstverlener. Hij merkte ook op dat Binance aan het veranderen was in de richting van een gecentraliseerde aanpak, waarbij hoofdkantoren, regionale vestigingen en meer moesten worden opgezet.

Zhao sprak ook over de waardering van Binance en verklaarde dat het een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld was. Het is het grootste handelsplatform in termen van handelsvolumes.

De andere maatregelen die Zhao en Binance hebben genomen om naleving te bereiken, zijn onder meer het vrijgeven van de “crypto rechten”, en het heeft ex-regering en ex-regulatoren ingehuurd die zich bij Binance hebben aangesloten. Veel van deze aanwervingen vonden dit jaar plaats toen Binance veel terugslag kreeg van wereldwijde regelgevers.

Binance wil de brug zijn naar de traditionele financiële sector

Zhao verklaarde ook dat terwijl de regelgeving in de crypto industrie van start ging, veel bedrijven nog steeds meer gericht waren op decentralisatie. Als zodanig wilde Binance een schakel zijn tussen deze bedrijven en de traditionele financiële sector.

Volgens Zhao zat het grootste deel van de rijkdom in het traditionele financiële systeem, en Binance kan een brug worden tussen deze twee industrieën. Hij merkte echter ook op dat als Binance deze brug wilde zijn, deze een volledige licentie moest hebben en een gecentraliseerde structuur moest hebben. Hij merkte ook op dat Binance ondanks het centralisatie aspect nog steeds zijn interactie met gedecentraliseerde platforms zoals DeFi, GameFi en NFT’s zou behouden.

Investeer binnen enkele minuten in crypto, aandelen, ETF’s & meer bij onze best beoordeelde broker, eToro

10/10
67% van CFD accounts verliezen geld