Zilverprijsvoorspelling: rijp voor een sprong van 15%

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… lees meer.
on nov 18, 2021
  • De zilverprijs is de afgelopen dagen in een grote bullish trend geweest.
  • De prijs van het metaal schommelt rond het hoogste niveau sinds augustus 2021.
  • We leggen uit waarom het binnenkort met nog eens 15% kan stijgen.

De zilverprijs schommelt rond het hoogste niveau sinds augustus 2021, nu beleggers nadenken over de wereldeconomie en de stijgende inflatie. Het handelt op $ 25, wat ongeveer 16% boven het laagste niveau sinds oktober is.

Wereldeconomie en inflatie

Zilver is een metaal dat bekend staat om zijn industriële metaal dat wordt gebruikt bij de vervaardiging van verschillende producten zoals zonnepanelen en chips. Daarom heeft de prijs van het metaal de neiging om het goed te doen op een moment dat de economie het goed doet. In andere gevallen doet zilver het goed als er verwachtingen zijn dat het goed gaat met de economie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Er zijn aanwijzingen dat het goed gaat met de wereldeconomie, hoewel er enkele belangrijke risico’s zijn. Uit gegevens die deze week zijn gepubliceerd, blijkt bijvoorbeeld dat het werkloosheidspercentage in het VK is gedaald tot het laagste niveau sinds het begin van de pandemie. Uit aanvullende gegevens bleek dat de inflatie in het land is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar.

In de Verenigde Staten bleek uit eerder deze maand gepubliceerde gegevens dat het werkloosheidspercentage in het land daalde tot 4,6%. Dit was het laagste punt sinds het begin van de pandemie. Het land kent ook volledige werkgelegenheid, die wordt gedefinieerd als een periode waarin het werkloosheidspercentage onder de 5% daalt.

De economie voegt meer banen toe terwijl de vacatures hoog blijven. Met name het grote ontslag is gaande, wat een positief teken is voor de economie. Het belangrijkste is dat de inflatie is gestegen tot het hoogste niveau in meer dan 30 jaar. Ook de detailhandelsverkopen in de VS bleven stabiel. Dit zijn tekenen dat het goed gaat met de Amerikaanse economie.

Tegelijkertijd heeft de Biden-administratie het gigantische infrastructuurpakket van $ 1,2 biljoen ondertekend. En er zijn tekenen dat de regering de stemmen zal krijgen die ze nodig heeft voor haar programma voor sociale uitgaven. Dit zijn bullish tekens voor de zilverprijs.

Er zijn echter enkele belangrijke risico’s. Ten eerste zien landen in Europa zoals Duitsland een vierde golf van de pandemie. Hetzelfde geldt voor sommige Aziatische landen zoals China.

Daarom, terwijl de zilverprijs zal blijven stijgen vanwege zijn rol als inflatiehedge, is er een kans dat een lage industriële vraag de prijs zal beïnvloeden.

Zilverprijs voorspelling

Op de 1-dag grafiek zien we dat de zilverprijs een sterke steun vond op $ 21,65. Het metaal had sinds september vorig jaar verschillende keren moeite om onder dit niveau te komen. Het is met meer dan 14% gestegen vanaf dit niveau.

Tegelijkertijd is zilver boven de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA) gestegen. De Relatieve Sterkte Index (RSI) is gestegen.

Daarom is er een kans dat zilver zal blijven stijgen, aangezien bulls zich richten op de belangrijkste weerstand op $ 28,90, het hoogste niveau in mei van dit jaar. Het ligt ongeveer 15% boven het huidige niveau.

silver price
Zilverprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money