Goudprijsvoorspelling: voortzettingspatroon zegt alles

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on nov 22, 2021
  • De goudprijs vindt steun in de aanhoudende inflatiezorgen.
  • Naarmate de dollar blijft stijgen, kan het edelmetaal beperkte winsten boeken.
  • Gevormd patroon benadrukt de waarschijnlijke prijsactie in de daaropvolgende sessies.

De goudprijs vindt steun van de aanhoudende inflatievrees. De opwaartse trend van de dollar zal de stijging in de volgende sessies echter waarschijnlijk afremmen.

Inflatie angsten

Bezorgdheid over de stijgende inflatie in de VS heeft de goudprijs opgedreven. Volgens recente gegevens staat de CPI op het hoogste punt in 30 jaar. Met name de situatie in de VS is waarneembaar in andere economieën. Uit gegevens die de afgelopen week werden vrijgegeven, bleek dat de inflatie in Canada in oktober verder steeg tot het hoogste niveau sinds februari 2003 op jaarbasis. het kan de komende maanden oververhit blijven te midden van de stijgende huizen- en benzineprijzen.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Evenzo steeg de inflatie in het VK de afgelopen maand tot het hoogste niveau sinds 2011. De geregistreerde CPI van 4,2% op jaarbasis is aanzienlijk hoger dan de 3,1% van september. Met de toenemende bezorgdheid over de verhoogde inflatie in verschillende delen van de wereld, vindt de goudprijs steun in zijn status als afdekking tegen inflatie.

Hoewel de bulls op korte termijn waarschijnlijk de controle zullen behouden, kan het opwaartse potentieel beperkt zijn. Dit is gebaseerd op het idee dat de Federal Reserve eerder dan verwacht zal beginnen met het verhogen van de rentetarieven. De gouverneur van de Fed, Christopher Waller, is een van de functionarissen van de centrale bank die een soortgelijke mening heeft.

De afgelopen week steeg de greenback naar het hoogste niveau sinds juli 2020, toen de wekelijkse werkloosheidsaanvragen daalden tot het laagste punt in 20 maanden. Bovendien heeft de nieuwe COVID-19 golf in Europa de aantrekkingskracht van de dollar als veilige haven vergroot. Deze factoren zullen waarschijnlijk de winst van edelmetalen in de volgende sessies afremmen.

Technische vooruitzichten voor de goudprijs

De goudprijs bevindt zich al ongeveer een week in een horizontaal kanaal. De bereik gebonden handel volgt op een rally van een week die het edelmetaal weer boven de cruciale resistance-turn-support zone van 1.800 bracht. Met name het horizontale kanaal heeft zijn boven- en ondergrenzen op het hoogste punt in vijf maanden van 1.877,36 en langs de 50-daagse EMA op 1.850,33 respectievelijk.

Op een 4-uur grafiek handelt het onder de 25 en 50-daagse EMA’s. In de daaropvolgende sessies zal het horizontale kanaal cruciaal zijn voor het metaal.

De bulls zullen er waarschijnlijk naar streven om de weerstand op het hoogste punt in zes maanden opnieuw te testen en te doorbreken. Als dit lukt, ligt het volgende doel op het hoogste punt van juni op 1.900. Aan de andere kant kan een beweging onder de ondersteuningszone op 1.850 deze op 1.825 plaatsen. Vanuit dit perspectief kan de grondstof op korte termijn boven de 1.800 blijven.

gold price
Goudprijs
Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld