Zilver prijsvoorspelling voorafgaand aan de FOMC notulen

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith streeft ernaar om complexe ontwikkelingen te doorbreken, zodat beleggers beter geïnformeerde beslissingen kunnen nemen. Als Faith niet ondergedompeld… read more.
on nov 22, 2021
  • De zilverprijs blijft nu al twee weken binnen een horizontaal kanaal.
  • Zijn status als afdekking tegen inflatie en veilige haven heeft het edelmetaal een boost gegeven.
  • De focus ligt nu op de notulen van de FOMC vergaderingen.

De zilverprijs blijft binnen een horizontaal kanaal, zoals al zo’n twee weken het geval is. In de nieuwe week ligt de focus op de FOMC vergaderingsnotulen. Beleggers wachten ook op het besluit van Biden over de nieuwe Fed voorzitter.

silver price
Zilverprijs

Amerikaanse inflatie

De zilverprijs handelt nu al bijna twee weken binnen een horizontaal kanaal. Enerzijds heeft zijn status als veilige haven en afdekking tegen inflatie het tot boven het cruciale niveau van $ 24,00 doen stijgen. Volgens recente gegevens bevindt de inflatie zich op het hoogste niveau sinds 1990.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Desalniettemin zijn er steeds meer verwachtingen dat de Fed eerder dan verwacht zal beginnen met het verhogen van de rente. De vooruitzichten verklaren waarom de zilverprijs onderhevig blijft aan een beperkt opwaarts potentieel.

In de daaropvolgende sessies zal de nadruk liggen op de notulen van de FOMC vergadering die op woensdag worden vrijgegeven. Tijdens haar vergadering in november bevestigde de Amerikaanse centrale bank haar plan om de activa aankopen af te bouwen. Hoewel voorzitter Powell erkent dat stijgende prijzen langer kunnen aanhouden dan verwacht, gaf hij aan dat de bank de renteverhogingen niet zou bespoedigen. In de komende minuten zullen beleggers enthousiast zijn over de toon van de beleidsmakers over mogelijke renteverhogingen in 2022.

Fed leiderschap

Tegelijkertijd zal de zilverprijs reageren op de langverwachte beslissing over de volgende Fed voorzitter. Verwacht wordt dat president Biden zijn keuze binnenkort bekend zal maken. Onder de mogelijke kandidaten zijn de huidige voorzitter Jerome Powell en Fed gouverneur Lael Brainard.

Powell heeft ondanks de stijgende consumentenprijzen een voorzichtig standpunt ingenomen. Interessant is dat de markt een nog meer gematigde Fed kan inprijzen als Brainard de zetel bezet. In het laatste scenario kan het langer duren voordat de Amerikaanse centrale bank begint met het verhogen van de rentetarieven.

Zoals het geval is sinds het hoogtepunt van de coronaviruspandemie, zou een gematigde Fed druk uitoefenen op de dollar en tegelijkertijd de edelmetalen stimuleren.

Voorlopige Amerikaanse BBP cijfers, huizenverkopen, werkloze claims en de PCE prijsindex zijn de andere gebeurtenissen die waarschijnlijk van invloed zullen zijn op de zilverprijs in de nieuwe week. Met name gegevens die het aanhoudende economische herstel in de VS bevestigen, zullen waarschijnlijk het opwaartse potentieel van zilver afremmen. Vooruitlopend op de bovengenoemde gebeurtenissen, zijn de benchmarkrendementen op 10-jaars obligaties 1,58, wat aanzienlijk hoger is dan het dieptepunt van de maand van 1,41. Stijgende obligatierentes bieden doorgaans steun aan de dollar.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld