USD/CHF blijft stabiel terwijl de divergentie tussen Fed en SNB groter wordt

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 23, 2021
  • Het USD/CHF paar bevindt zich de laatste tijd in een sterke bullish trend.
  • Het is gestegen naar het hoogste niveau in bijna 2 maanden.
  • We leggen uit waarom de bullish trend zich waarschijnlijk zal voortzetten.

De USD/CHF prijs is de afgelopen weken in een grote bullish trend geweest, aangezien beleggers meer prijsverschillen tussen de Federal Reserve en de Zwitserse Nationale Bank (SNB). Het paar handelt op 0,9325, wat ongeveer 2,63% boven het laagste niveau deze maand is.

SNB en Fed divergentie

Het USD/CHF paar schoot omhoog in de avondsessie nadat Joe Biden Jerome Powell had aangesteld als de volgende voorzitter van de Federal Reserve. Door deze herbenoeming krijgt de Fed continuïteit in haar programma’s.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Juist nu verwachten economen dat de Fed de komende maanden door zal gaan met haar geleidelijke verkrapping. Dit betekent dat het zijn pandemische activa aankopen zal blijven afbouwen. Tijdens haar laatste vergadering besloot de bank de omvang van haar aankopen met ongeveer $ 15 miljard te verminderen.

De SNB zal waarschijnlijk een meer gematigde houding aannemen in haar poging om de valuta te devalueren. De bank klaagt al jaren over de kracht van de Zwitserse frank. Een sterke frank heeft meestal een negatief effect op de Zwitserse economie, die grotendeels afhankelijk is van hightech export.

Het stijgende aantal COVID-19 gevallen zal ook voor de SNB een excuus zijn om verder te versoepelen. De afgelopen dagen is het aantal dagelijkse gevallen fors gestegen. Als gevolg daarvan hielden veel mensen protesten in het land over de voorgestelde lockdowns.

Toch doet de Zwitserse economie het relatief goed. Het werkloosheidspercentage is gedaald tot ongeveer 2,9%. Tegelijkertijd heeft het de Philips curve getrotseerd, aangezien de inflatie laag is gebleven. Recente gegevens toonden aan dat de totale CPI van het land nog steeds op ongeveer 1% lag, ondanks de stijging van de prijs van ruwe olie.

Het tegenovergestelde gebeurt in de Verenigde Staten, waar de inflatie naar het hoogste niveau in meer dan 30 jaar is gestegen.

USD/CHF voorspelling

USD/CHF

De 4-uur grafiek laat zien dat de USD/CHF prijs de afgelopen weken in een grote bullish trend is geweest. Vervolgens wordt de bullish trend ondersteund door de 25- en 50-daagse voortschrijdende gemiddelden.

Het paar nadert ook het belangrijkste weerstandsniveau op 0,9361, het hoogste niveau op 30 september.

Daarom zal het paar waarschijnlijk voorlopig blijven stijgen, aangezien investeerders op dit weerstandsniveau mikken. Deze weergave wordt ongeldig als het paar onder 0,9252 daalt.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money