De nasleep van het verbod op crypto door India

By: Daniela Kirova
on nov 25, 2021
  • Als het verbod wordt aangenomen, worden de meeste particuliere cryptos illegaal.
  • Cryptocurrency prijzen daalden op Indiase beurzen op het nieuws.
  • De overheid kan mensen toestaan digitale munten zoals goud, aandelen of obligaties aan te houden.

India gaat verder met zijn plan om de meeste cryptocurrencies te verbieden onder een langverwachte wet, schreef de BBC. Als het verbod wordt aangenomen, worden alle particuliere cryptocurrencies illegaal, met bepaalde uitzonderingen die promotie van de onderliggende technologie mogelijk maken.

Het verbod maakt deel uit van de voorgestelde cryptocurrency en regulering van de officiële digitale valutawet, die zal worden geïntroduceerd tijdens de wintersessie van het Indiase parlement.

Cryptos dalen op Indiase beurzen

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Nadat het nieuws bekend was geworden, daalden de prijzen van cryptocurrency op Indiase beurzen. Bitcoin (BTC/USD) verloor meer dan 13% op WazirX. Dogecoin (DOGE/USD) en Shiba Inu (SHIB/USD) daalden meer dan 15%.

De auteur van Crypto Trader, Glen Goodman, zei dat de wereldwijde impact “relatief klein” was in een interview voor BBC. Volgens een India Today rapport zal de handel in cryptocurrency waarschijnlijk onder de rekening blijven zolang activa worden gekocht van conforme beurzen.

Centrale bank is conservatief over crypto

RBI, de centrale bank van India, heeft conservatieve opvattingen over cryptocurrency. Het Indiase Hooggerechtshof vernietigde uiteindelijk een verbod op de handel in digitale valuta dat RBI in maart vorig jaar voor twee jaar had opgelegd.

Hoop op tokens?

De heer Goodman gaf het verbod in China en de Bitcoin stad van El Salvador als voorbeelden van de verschillende benaderingen van de regeringen voor crypto, en voegde eraan toe dat de Chinese regering alle digitale valuta wilde elimineren, behalve degene die ze aan het ontwikkelen was. Hij merkte op:

Overheden hebben een heel verschillende benadering van hoe zij het zien: als een bedreiging, een kans of ergens daar tussenin. Ze willen cryptocurrencies domineren, en het lijkt mij dat de Indiase regering hetzelfde idee heeft. Ze denken: ‘nou, als China het doet, dan kunnen wij het ook’.

De overheid kan het bezit van digitale activa toestaan

Hoewel de Indiase regering crypto waarschijnlijk niet als een valuta zal erkennen, kan het mensen toestaan om digitale munten zoals goud, aandelen of obligaties te houden, meldde CNBC. De Securities and Exchange Board of India (SEBI) kan worden belast met regelgeving.

Digitale munten zijn niet zo gemakkelijk te verbieden

Omdat digitale munten werken als activa en goederen, kunnen mensen ze nog steeds met elkaar delen, zelfs als ze zijn verbannen. Bovendien hebben ongeveer zeven miljoen mensen in India crypto ter waarde van $ 1 miljard.

Als crypto uiteindelijk wordt verboden, zullen beleggers moeten kiezen tussen het verkopen van hun activa of het houden ervan op offshore beurzen.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money