USD/SGD voorspelling: Singaporese dollar zal dalen tot 1,3900

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 25, 2021
  • Het USD/SGD paar zit in een sterke opwaartse trend.
  • Het handelt op een belangrijk weerstandsniveau.
  • Het paar zal waarschijnlijk het retracementniveau van 50% opnieuw testen op 1,3900.

Het USD/SGD paar steeg naar het hoogste niveau sinds 4 november, terwijl de dominantie van de Amerikaanse dollar voortduurde. Het paar handelt op 1,3658, wat ongeveer 4% boven het laagste niveau dit jaar is.

Economisch herstel Singapore

Het USD/SGD paar is zelfs na het relatief sterke economische herstel in Singapore gestegen. De afgelopen weken hebben gegevens uit Singapore een beeld geschetst van een economie die op alle cilinders draait. Deze trend wordt ondersteund door de relatief sterke lokale en internationale vraag.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Woensdag bleek uit gegevens van de Singapore Statistics Authority dat de economie van het land in het tweede kwartaal met 5,2% groeide. Dit was een betere prestatie dan de eerdere groei van 3,4%. Op jaarbasis groeide de economie van het land met 7,1%. Deze groei vond plaats toen de externe en interne vraag toenam.

Andere cijfers uit Singapore waren relatief sterk. Zo is de inflatie gestegen, geholpen door hogere prijzen voor ruwe olie. De totale inflatie steeg met 3,2% op jaarbasis. Exclusief huisvesting steeg de inflatie met 3,5%.

De detailhandelsverkopen en de industriële productie van het land hebben het de afgelopen maanden ook goed gedaan. Als gevolg hiervan heeft deze kracht de Monetary Authority of Singapore (MAS) geholpen om de voorwaarden aan te scherpen.

Het USD/SGD paar is vooral gestegen dankzij de Amerikaanse dollar. De opleving van de dollar zette zich vandaag voort, terwijl investeerders nadachten over de agressieve FOMC-minuten en de sterke US-gegevens.

Uit cijfers die woensdag werden gepubliceerd, bleek dat de eerste aanvragen voor werkloosheid in het land zijn gedaald tot het laagste niveau in meer dan 50 jaar. De persoonlijke inkomsten en uitgaven stegen zelfs terwijl de inflatie op het hoogste niveau sinds 1990 blijft. Daarom zal de Federal Reserve waarschijnlijk sneller bewegen dan verwacht.

USD/SGD voorspelling

USD/SGD

De 1-dag grafiek laat zien dat het USD/SGD paar zich de afgelopen weken in een sterke bullish trend bevindt. Het paar is dit jaar met ongeveer 4% gestegen. Als gevolg hiervan ligt het boven het 25-daags voortschrijdend gemiddelde.

Tegelijkertijd bevindt het paar zich op een belangrijk weerstandsniveau waar het al meerdere keren moeite heeft gehad om erboven te komen. Daarom kan een bullish uitbraak op handen zijn. Als dit gebeurt, is het volgende belangrijke niveau om in de gaten te houden het 50% Fibonacci retracementpunt op 1,3900.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld