Voorspelling USD/SEK vooruitlopend op het rentebesluit van de Riksbank

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus is een actieve handelaar, waar hij wordt gevolgd en gekopieerd bij Capital.com. Hij woont in Nairobi met zijn… read more.
on nov 25, 2021
  • Het USD/SEK paar zit in een sterke bullish trend.
  • Het paar is dit jaar met meer dan 12% gestegen vanaf het laagste niveau.
  • De bullish trend zal zich voortzetten naarmate de divergentie tussen Fed en Riksbank groter wordt.

Het USD/SEK paar steeg naar het hoogste niveau sinds september 2020, vooruitlopend op het laatste rentebesluit van de Riksbank. Het paar handelt op 9,1122, wat ook ongeveer 12% boven het laagste niveau van dit jaar is.

Besluit van de Riksbank

De Riksbank, ’s werelds oudste centrale bank, sluit donderdag haar monetaire beleidsvergadering af en komt met haar besluit.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Analisten verwachten dat de bank naar voren zal komen als de meest gematigde bank in de ontwikkelde wereld. Ze verwachten dat de bank de rente op nul zal laten staan en geven hints dat deze tarieven pas in 2024 zullen veranderen. Dit is een vergelijkbare houding als die van de Reserve Bank of Australia.

Het besluit over de gematigde rente komt op een moment dat de economie van het land zich in een relatief snel tempo herstelt. Ten eerste is de inflatie gestegen tot ongeveer 3,1% doordat de olie- en gasprijzen zijn gestegen. Dit was het hoogste niveau in 13 jaar.

Toch is Riksbank, net als de meeste centrale banken, van mening dat de trend van hogere prijzen de komende maanden zal afnemen. Voorzichtigheid is geboden vanwege het stijgende aantal COVID-19 gevallen in het land en in Europa.

Daarom is het USD/SEK paar gestegen vanwege de algemene divergentie tussen de Riksbank en de Federal Reserve. De consensusschatting door analisten is dat de Fed sneller zal handelen dan verwacht, aangezien de economie op alle cilinders draait.

Uit woensdag gepubliceerde gegevens bleek dat de inflatie in het land in oktober stabiel bleef. Ook daalden de aanvankelijke aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen tot het laagste niveau in meer dan 50 jaar, terwijl de bestellingen voor duurzame goederen zijn gestegen.

De FOMC notulen bleek ook dat veel leden van de commissie verwachten dat de tarieven snel zullen stijgen. De Riksbank is achtergelaten door de Norges Bank, die al aan het verkrappen is.

USD/SEK technische analyse

USD/SEK

De 1-dag grafiek laat zien dat het USD/SEK paar zich de afgelopen weken in een sterke bullish trend bevindt. Deze rally zette zich voort nadat het paar boven het belangrijkste weerstandsniveau op 8,76 kwam, wat het hoogste niveau was sinds maart van dit jaar.

Het is erin geslaagd om boven de voortschrijdende gemiddelden van 25 en 50 dagen te komen. Het nadert ook het 50% Fibonacci retracementniveau. Daarom zal het paar waarschijnlijk blijven stijgen, aangezien de bulls zich richten op de weerstand op 9.2993.

Investeer in crypto, aandelen, ETF's en meer in enkele minuten met onze favoriete makelaar, eToro
7/10
67% van particuliere CFD accounts verliezen geld